2022.05.28., szombat , Emil, Csanád

Előrejelzések

2021. július 25. vasárnap • 08:52

Fülledt, forró idővel búcsúzik a július

A jövő héten ismét visszatér a kánikula. A nappali maximumok országszerte meghaladják a 30-32 fokot, a legmelegebb helyeken akár 38 fok is várható. A gomolyfelhős időben szinte mindenhol előfordulhatnak záporok, zivatarok. A szél megélénkülhet, néhol átmenetileg akár viharos széllökésekre is számítani lehet.

Fotó: OMSZ

Július 26. (Hétfő)

A sok napsütés mellett gomolyfelhőkre, illetve nyugatról kelet felé vonuló fátyolfelhőzetre is számíthatunk. A nap első felében az északi, északkeleti megyékben szórványosan, később csak néhol valószínű zápor, zivatar. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. Kora délután 31 és 37 fok között alakul a hőmérséklet.

Július 27. (Kedd)

A fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütésre lehet számítani. Helyenként előfordul záporeső, zivatar. A déli, délnyugati szél megélénkül, időnként megerősödik, de zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 38 fok között várható.

Július 28. (Szerda)

Sok napsütésre számíthatunk fátyol- és gomolyfelhőkkel. Néhol előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel az északi megyékben. A délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 16 és 23, a maximum 31 és 37 fok között alakul.

Július 29. (Csütörtök)

Túlnyomóan derült vagy gyengén gomolyfelhős, napos, száraz időre van kilátás. Legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elő. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17, 23, a csúcshőmérséklet 32, 38 fok között valószínű.

Július 30. (Péntek)

A sok napsütés mellett az ország északi, északnyugati felén több lehet a gomoly-, illetve fátyolfelhő. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel a nyugati és az északi tájakon. Az északnyugatira forduló szél több helyütt megélénkül, időnként megerősödik. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban 18, 24, délután 32 és 38 fok között várható.

Július 31. (Szombat)

A napsütés mellett főleg hazánk északi, északnyugati felén több lehet a gomoly-, illetve fátyolfelhő. Szórványosan valószínű záporeső, zivatar, nagyobb eséllyel az ország északi, északnyugati területein. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél. Zivatar térségében viharos lökések is lehetnek. A hajnali 18, 24 fokról 27 és 36 fok közé emelkedik a hőmérséklet, az északnyugati vidékeken mérhetik az alacsonyabb értékeket.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.