2020.12.04., péntek , Borbála, Barbara

Előrejelzések

2018. szeptember 23. vasárnap • 10:46

Hirtelen jött az ősz

Villámokkal, felhővel és erős széllel érkezett meg az ősz a napokban. A jövő hét folyamán is hasonló idő vár ránk, néhol napsütéssel, néhol pedig felhővel és csapadékkal.

fotó: OMSZ

Szeptember 24, Hétfő

Éjszaka megnövekszik, majd délelőttől északnyugat felől csökken a felhőzet, kiderül az ég, és csak kevés gomolyfelhő lehet. Reggelig többfelé, majd inkább csak délen és keleten várható eső, zápor, kora délutánra aztán mindenütt megszűnik a csapadék. Az éjszaka második felétől északnyugatira fordul, és sokfelé viharossá fokozódik a szél, délutántól mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Szeptember 25, Kedd

Gomolyfelhős, napos idő valószínű csapadék nélkül. Az északnyugati, északi szelet többfelé kísérik erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 9 fok között alakul, de a szélcsendes helyeken ennél hidegebb lehet, és ott már talajmenti fagy is valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között várható.

Szeptember 26, Szerda

Fátyol- és gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. A nyugati, északnyugati szél napközben többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul. Talajmenti fagy többfelé lehet, a fagyzugos helyeken 0, -1 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű.

Szeptember 27, Csütörtök

Fátyol-, illetve gomolyfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk, csapadék nem valószínű. A nyugati, északnyugati szél többfelé lesz élénk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 8 fok között várható, talajmenti fagy többfelé, légköri fagy az északi völgyekben lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.

Szeptember 28, Péntek

Nagyrészt gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő valószínű. A nyugati, délnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható.

Szeptember 29, Szombat

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütés várható, csapadék nem valószínű. Többfelé megerősödik az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

fotó: OMSZ

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.