2022.08.11., csütörtök , Zsuzsanna, Tiborc

Előrejelzések

2021. szeptember 19. vasárnap • 10:59

Hűvös, őszies időnk lesz a jövő héten

Menthetetlenül vége a nyárnap és hűvös, csapadékos idővel köszönt ránk az ősz.

fotó: OMSZ

Szeptember 20. Hétfő

Általában erősen felhős időre számíthatunk, de időszakosan - főként az északi, északkeleti tájakon - lesznek derült területek is. Egy kiterjedtebb csapadékzóna érinti hazánk elsősorban délnyugati felét, egyes részeken akár jelentősebb mennyiség is hullhat. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül. Hajnalra 5 és 13 fok közé csökken a hőmérséklet. Az alacsonyabb értékekre a derült, szélcsendes helyeken, míg a magasabbakra a felhősebb, szelesebb tájakon számíthatunk.

Szeptember 21. Kedd

Éjszaka tovább szakadozik, csökken a felhőzet, és napközben már gomolyfelhős, napos időre van kilátás. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb az északkeleti megyékben fordulhat elő néhol gyenge záporeső. Az északias szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, de a kevésbé felhős, hidegre hajlamos helyeken 2, 5 fok is lehet. A csúcsérték 15, 20 fok között várható.

Szeptember 22. Szerda

Változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett többórás napsütésre számíthatunk. Számottevő csapadék nem valószínű. Hajnalban pára- és ködfoltok előfordulhatnak. Az északias szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken 2, 5 fok is lehet. Délutánra 14, 20 fok közé melegszik fel a levegő.

Szeptember 23. Csütörtök

Többnyire napos, száraz idő lesz. Hajnalban pára- és ködfoltok előfordulhatnak. A délire forduló szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5, 10 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken 1, 4 fok is lehet. A csúcshőmérséklet 17, 22 fok között várható.

Szeptember 24. Péntek

A kezdeti napos időt követően nyugat felől erőteljes felhősödés kezdődhet, és a nap második felében ebből az irányból a csapadék (eső, zápor, esetleg zivatar) kialakulási esélye is növekszik. A déli, délkeleti szelet élénk, néhol erős lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5, 10 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken 2, 4 fok is lehet. A maximum-hőmérséklet 18, 24 fok között valószínű.

Szeptember 25. Szombat

Frontális felhőzet vonulhat fölöttünk szórványosan esővel, záporral, néhol esetleg zivatarral. Az északnyugatira forduló szelet élénk, erős lökések kísérhetik. Hajnalban 6, 14, délután 16, 22 fok közötti értékekre számíthatunk.

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.