2020.07.15., szerda , Henrik, Roland

Előrejelzések

2019. július 21. vasárnap • 12:26

Ismét érkezik a kánikula

Az elmúlt hét borongós időjárását napsütés és kifejezetten meleg idő váltja fel.

fotó: OMSZ

Július 22, Hétfő

A Dunántúlon fátyolfelhők szűrik a napsütést, ettől keletebbre már gomolyfelhők is képződnek. Elsősorban az ország északkeleti harmadában van esély kisebb záporok kialakulására. Az északnyugati szél nagy területen lesz élénk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16 és 21 fok között valószínű. A tópartokon, illetve a nagyvárosainkban lesz a legenyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 28 és 32 fok közt alakul.

Július 23, Kedd

A változóan felhős idő várható a Dunántúlon több, keletebbre kevesebb napsütéssel. Főként északkeleten alakulhatnak ki elszórtan záporok. Az északnyugati, északi szelet többfelé élénk, nyugaton erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között valószínű.

Július 24, Szerda

Napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel. Északkeleten egy-egy futó zápor előfordulhat. Az északkeleti, északi szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 33 fok között valószínű.

Július 25, Csütörtök

Napos időre számíthatunk többnyire kevés gomolyfelhővel, csapadék nem valószínű. Az északkeleti szelet helyenként élénk, néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között valószínű.

Július 26, Péntek

Túlnyomóan derült, napos, száraz idő lesz. Helyenként megélénkül az északkeleti, keleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 33 fok között valószínű.

Július 27, Szombat

Gomolyfelhős napos időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között alakul.

fotó: OMSZ

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.