2023.05.30., kedd , Janka, Zsanett

Előrejelzések

2023. március 26. vasárnap • 11:18

Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a jövő hét elején, visszatérnek az éjszakai fagyok, és erős szél várható

Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a jövő hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Az erős szél hétfőn nagy területen viharossá fokozódik. A hét második felében ismét melegedés kezdődik - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak középtávú előrejelzéséből.


Forrás: OMSZ

Március 27. (hétfő)
Eleinte országszerte borult lesz az ég, majd a déli órákban nyugat felől lassanként felszakadozik, csökken a felhőzet. Az összefüggő csapadékzóna egyre inkább északkeletre húzódik vissza, ám ott még estig eshet az eső, majd a havas eső. Szinte országszerte jelentős mennyiségű csapadék várható. Eközben délnyugaton a délután megnövekvő gomolyfelhőkből záporok, néhány zivatar kialakulása valószínű. Az északnyugatira forduló szél nagy területen viharossá fokozódik, amely csak lassan veszít erejéből. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között valószínű.

Március 28. (kedd)
Felhőátvonulások várhatók, általában többórás napsütéssel. Szórványosan előfordulhat zápor, havas eső zápor, hózápor. Az északnyugati szelet sokfelé kísérik erős, időnként viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -5 és +2 fok között alakul, de a szélvédett részeken -6, -9 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Március 29. (szerda)
Nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, és helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a nyugati, északnyugati szél. Hajnalra általában -7 és +2 fok közé hűl le a levegő, de a szélvédett északkeleti vidékeken -8, -10 fokot is mérhetnek. Délután 8, 14 fok várható, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton az enyhébb idő.

Március 30. (csütörtök)
Jobbára erősen felhős, illetve borult időre számíthatunk. Helyenként, a nap második felében többfelé előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar. A délnyugati, déli szél sokfelé megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3, +6 fok között alakul, északkeleten azonban -4, -7 fokig is lehűlhet a levegő. A csúcsérték 10, 18 fok között várható.

Március 31. (péntek)
Változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütéssel, majd a nap második felétől vastagodhat a felhőzet és egyre több helyen előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar. Sokfelé megélénkül, időnként megerősödik a nyugati, később a déli szél. A hajnali 0, +9 fokról 10 és 20 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, nyugaton és délen a magasabb értékeket.

Április 1. (szombat)
Nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Többfelé számíthatunk esőre, záporra, néhol zivatar is kialakulhat. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. Hajnalban 4, 10, a délutáni órákban 11, 19 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

agrotrend.hu / OMSZ

Agrárállások
  • Legfrissebb állásajánlatok
Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.