2020.07.12., vasárnap , Izabella, Dalma

Előrejelzések

2019. november 03. vasárnap • 16:00

Jövő héten az esőé lesz a főszerep

Minden bizonnyal a jövő héten is marad az erős felhőzet, ami hosszabb esőzéseket is hoz magával.

fotó: OMSZ

November 4, Hétfő

A nap első felében borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor, a déli megyékben zivatarok is lehetnek. A Dunántúlon azonban már késő délelőtt, a Dunától keletre pedig a délután folyamán fokozatosan megszűnik a csapadék, ezzel együtt nyugat felől a felhőzet is csökken, és kisüt a nap. A keleti megyékben ugyanakkor még este is lehetnek felhős területek. A déli órákig a déli, délnyugati szelet még több helyen kísérhetik erős széllökések, majd a légmozgás átmenetileg nyugatira, északnyugatira fordul, és ezzel együtt gyengül is a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16 fok között alakul, de 10 fok körüli értékek csak az Északi-középhegység északi oldalán, illetve hajnalban a nyugati határvidéken lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 20 között valószínű, délkeleten lesz a melegebb. Budapest tágabb környezetében a maximum reggeli, délelőtti órákban állhat be.

November 5, Kedd

Eleinte változóan felhős lesz az ég, majd reggeltől északon, délutántól délen is megvastagszik a felhőzet. Kezdetben még csak az északi megyékben, majd délután már a déli országrészben is valószínű eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A déli szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet az északi megyékben 11 és 18, délen 19 és 24 fok között alakul.

November 6, Szerda

Eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé kell esőre, záporra számítani, majd északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, és megszűnik a csapadék, de este nyugaton, délnyugaton újabb csapadékzóna érkezik. A délnyugati szél időnként megélénkül, majd mérsékelt, változó irányú szél lesz a jellemző. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

November 7, Csütörtök

Eleinte erősen felhős lesz az ég, többfelé kell esőre, záporra számítani, majd délnyugat felől felszakadozik a felhőzet, és egyre inkább csak keleten lesz csapadék. Északon többnyire mérsékelt marad a légmozgás, délen helyenként megélénkül a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.

November 8, Péntek

Eleinte változóan felhős idő lesz, hajnalban többfelé köd képződik, majd fokozatosan megvastagszik a felhőzet. Szórványosan várható eső, zápor. A keleti, délkeleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul.

November 9, Szombat

A Dunántúlon változóan, keleten többnyire erősen felhős lesz az ég, szórványosan lehet eső, zápor. A délnyugati, majd az északnyugati szél élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul.

fotó: OMSZ

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.