2022.05.25., szerda , Orbán

Előrejelzések

2021. december 26. vasárnap • 12:24

Jövő héten felmelegszik az idő

Kijelenthető, hogy eddig nem volt kemény telünk és a jövő hét is inkább a tavaszt fogja idézni.

fotó: OMSZ

December 27. Hétfő

Túlnyomóan borult lesz az ég, átmeneti felhőzet-csökkenés az északkeleti országrészben, illetve a Dunántúlon valószínű. Nyugat felől a Dél-Dunántúlon szűnik a havazás, de a Dél-Alföld nyugati felén továbbra is eshet a hó, emellett sok helyen ónos eső, a déli órákban eső is előfordulhat. Délután már az Alföld északi felén is lehet vegyes csapadék. Többnyire mérsékelt marad az északkeleti, északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között valószínű.

December 28. Kedd

Felhős idő lesz a jellemző, de zömében réteg-, illetve fátyolfelhőzetre számíthatunk. Helyenként előfordulhat szitálás, ónos szitálás, hószállingózás, kezdetben északkeleten havas eső, kisebb havazás is. Többfelé képződhet köd, amely helyenként megmaradhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 és 0, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között várható.

December 29. Szerda

Általában erősen felhős idő várható, kisebb-nagyobb szakadozásokkal. Főleg az ország északi felén szórványosan valószínű eső, reggelig néhol ónos eső, fagyott eső, az északkeleti megyékben délutánig még havas eső, kisebb havazás is. Estétől északnyugati irányból összefüggőbb csapadékzóna érkezhet (eső). Ködfoltok lehetnek. Sokfelé megélénkül a déli, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet -5 és +3, a maximum 1 és 9 fok között alakul.

December 30. Csütörtök

A vastagabb felhőzóna kelet felé vonul, mögötte átmenetileg vékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Estétől nyugat felől ismét vastagabb felhősáv érkezhet. Reggelig a keleti tájakon, estétől a nyugati megyékben lehet több helyen, napközben elszórtan valószínű eső, záporeső. (Éjjel, hajnalban néhol nem kizárt ónos eső.) Ködfoltok lehetnek. A nyugati, északnyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet -2 és +6, a csúcsérték 3 és 14 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb idő.

December 31. Péntek

Nyugat felől egyre többfelé felszakadozhat a felhőzet, kisüthet a nap, a keleti országrészben maradhatnak hosszabb ideig borult területek. Elszórtan előfordulhat eső, zápor. Ködfoltok lehetnek. Több helyütt megélénkül, néhol megerősödhet az északnyugati, nyugati szél. Hajnalban -2, +9 fok várható, északkeleten lehet a hidegebb, északnyugaton az enyhébb idő. Kora délután 5, 15 fok valószínű, északkeleten mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Január 1. Szombat

Általában gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, majd estétől erősebben megnövekedhet a felhőzet. Helyenként előfordulhat eső, záporeső. Hajnalban ködfoltok lehetnek. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a nyugati, északnyugati szél. A hajnali 0, +10 fokról 5 és 15 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.