2020.10.21., szerda , Orsolya

Előrejelzések

2020. szeptember 13. vasárnap • 11:00

Jövő héten helyenként viharok is kialakulhatnak

Szinte kánikulával kezdődik a hét, de a második fele egyre több felhőt hozhat magával és az ország több pontján számottevő csapadékot is.

fotó: OMSZ

Szeptember 14, Hétfő

Napos idő várható kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel. Csapadék nem lesz. Az északkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Szeptember 15, Kedd

Gyengén felhős, napos időre számíthatunk, csapadék nélkül. A keleti, északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható.

Szeptember 16, Szerda

Sok napsütésre számíthatunk, de már több lesz a gomoly- és fátyolfelhő. Csapadék nem valószínű. Néhol megélénkül a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható.

Szeptember 17, Csütörtök

A több-kevesebb napsütés mellett egyre többfelé megnövekszik a felhőzet. Szórványosan előfordulhat zápor, zivatar, eleinte főleg nyugaton és északon, estétől másutt is. A szél északira fordul, sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatar térségében viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Szeptember 18, Péntek

Észak felől csökken a felhőzet, általában több órára kisüt a nap, de főleg a Duna-Tisza közén több gomolyfelhő képződhet. Kezdetben inkább délen, napközben még elsősorban a Duna-Tisza közén fordulhat elő helyenként zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél nagy területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 23 fok között valószínű.

fotó: OMSZ

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.