2020.10.30., péntek , Alfonz

Előrejelzések

2020. augusztus 02. vasárnap • 10:14

Jövő héten is marad a kánikula

Igazi nyarunk lesz a jövő hét folyamán, de azért némi záporra is fel kell készülnünk.

fotó: OMSZ

Augusztus 3. Hétfő

Az ország nagy részén változóan felhős idő várható, délkeleten, keleten több órás napsütéssel. Nyugaton, északnyugaton többnyire erősen felhős vagy borult ég. Ott már az éjszakai, hajnali óráktól is több helyen, a középső országrészben késő estig helyenként előfordul zápor, zivatar, a délkeleti, keleti tájakon nem valószínű csapadék. A Dunántúlon sokfelé megélénkül, időnként megerősödik az északnyugati, északi, másutt a déli szél. Zivatar környezetében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 34 fok között alakul, északnyugaton lesz a hűvösebb, délen a melegebb.

Augusztus 4. Kedd

A sok fátyol- és a többfelé erősen megnövekvő gomolyfelhőzet mellett lehetnek hosszabb-rövidebb napos időszakok is. Többfelé várható zápor, zivatar, nyugaton helyenként eső is. Egyre nagyobb területen északnyugatira fordul és megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 32 fok között valószínű. Keleten mérhetik a magasabb értékeket.

Augusztus 5. Szerda

Északon, északkeleten szakadozottabb lesz a felhőzet, másutt a fátyolfelhők mellett még erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Eleinte többfelé, késő délutántól főleg a déli vidékeken várható eső, záporeső, zivatar. Az északi szelet sokfelé erős lökések kísérik, zivatarban viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 29 fok között várható.

Augusztus 6. Csütörtök

Változóan felhős időre lehet számítani, több-kevesebb napsütéssel. Eleinte főleg délen, délnyugaton fordulhat elő helyenként zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szelet több helyütt élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Augusztus 7. Péntek

Gomolyfelhős, napos időre van kilátás. Csapadék nem valószínű. Az északi szelet sokfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható.

Augusztus 8. Szombat

Gomolyfelhős, napos időre lehet számítani. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

fotó: OMSZ

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.