2020.10.21., szerda , Orsolya

Előrejelzések

2020. augusztus 16. vasárnap • 10:52

Jövő héten visszatér a kánikula

A hét elején még számíthatunk záporokra és zivatarokra, a hét második fele azonban igazi nyár végi kánikulában teljesedik majd ki.

fotó: OMSZ

Augusztus 17, Hétfő

A napos időszakok, illetve a fátyolfelhők mellett többfelé erőteljes gomolyfelhő-képződésre lehet számítani. Az országban több helyen előfordul záporeső, zivatar. A déli szél helyenként megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Augusztus 18, Kedd

A több-kevesebb napsütés mellett közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Több helyen várható záporeső, zivatar. Helyenként megélénkül az északnyugati, a Tiszántúlon a délnyugati szél. zivatarok környezetében átmenetileg erős, illetve viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a maximum-hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Augusztus 19, Szerda

A rövidebb napos időszakok mellett általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Több helyen számítani lehet záporesőre, zivatarra, nyugaton helyenként eső is valószínű. A Dunántúlon sok helyütt megélénkül az északnyugati szél, máshol mérsékelt marad a légmozgás. Zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is várhatók. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a csúcshőmérséklet általában 25 és 30 fok között alakul, de nyugaton helyenként csak 22, 24 fokot mérhetnek.

Augusztus 20, Csötörtök

Keleten is csökken a felhőzet, általában napos, gomolyfelhős idő várható, majd nyugatról fátyolfelhők is jöhetnek. Főleg keleten szórványosan még előfordulhat záporeső, zivatar, estére ott is megszűnik a csapadék. Az északnyugati, nyugati szél időnként megélénkül, zivatar térségében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Augusztus 21, Péntek

Napos időre van kilátás kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem várható. A változó irányú szél általában gyenge vagy mérsékelt marad, csupán a Kisalföldön élénkül meg a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Augusztus 22, Szombat

Sok napsütés várható, majd késő délutántól északnyugat felől növekedni kezd a felhőzet. Estétől északnyugaton már előfordulhat zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt déli szélre számíthatunk, majd estétől a Dunántúlon megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugatira forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

fotó: OMSZ

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.