2020.12.04., péntek , Borbála, Barbara

Előrejelzések

2018. szeptember 16. vasárnap • 11:49

Kellemes napos hét vár ránk

Gomolyfelhők felbukkanhatnak az égen, de csapadék helyett a kellemes szeptemberi napsütés lesz jellemző.

fotó: OMSZ

Szeptember 17, Hétfő

Sok napsütés várható, főként fátyolfelhők lehetnek az égen. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon megélénkül a déli, délkeleti szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 14 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Szeptember 18, Kedd

Túlnyomóan derült, napos, száraz idő lesz. Néhol megélénkül a déli, délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Szeptember 19, Szerda

Túlnyomóan derült, napos, száraz idő lesz, északkeleten lehet kevés fátyolfelhő. Néhol megélénkül a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Szeptember 20, Csütörtök

Túlnyomóan derült, napos, száraz idő lesz. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között valószínű.

Szeptember 21, Péntek

Nagyrészt derült, napos idő várható. Estétől nyugat felől kezdődhet meg a felhőzet megnövekedése és a Dunántúlon már kialakulhat zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű.

Szeptember 22, Szombat

Éjszaka keleten is megnövekszik a felhőzet, napközben gyengén és erősebben felhős területek és időszakok egyaránt lehetnek. Elszórtan valószínű eső, zápor. Az északnyugati, északi szél több helyen megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 27 fok között valószínű, nyugaton lesz a hűvösebb idő. (Az előrejelzés bizonytalansága az átlagosnál nagyobb!)

fotó: OMSZ

A előrejelzett hőmérséklet és csapadék anomália térképeken kékkel rajzolódnak ki az átlagosnál hidegebb, illetve nedvesebb és bordóba hajló árnyalatokkal a melegebb, illetve szárazabb területek.

A térképeken fehéren maradnak azok a területek, ahol az előrejelzés alig tér el az éghajlati átlagtól. Mivel az idő előrehaladtával az előrejelzés bizonytalansága általában egyre nagyobb, következésképpen egyre nehezebb az anomália irányát és mértékét prognosztizálni (azaz mind nehezebb a klímaátlagnál több információt nyerni), ezért a fehér terület kiterjedése is általában hétről-hétre nő.

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.