2022.12.09., péntek , Natália

Előrejelzések

2022. október 02. vasárnap • 08:50

Kellemesen meleg őszi idővel indul az október

A nappali maximum hőmérsékletek még 18-23 fok körül alakulnak, a hajnali órákban azonban már 2-13 fokra is lehűl az idő. A kevésbé felhős tájakon a reggeli órákban pára, köd képződhet, de nagyobb csapadék nem várható.

Fotó: OMSZ

 

Október 3. (Hétfő)

Felhőátvonulások várhatók, több-kevesebb napsütéssel. Helyenként előfordulhat zápor, északkeleten esetleg egy-egy zivatar is kialakul. Hajnalra a szélvédett, kevésbé felhős helyeken pára-, ködfoltok képződhetnek. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik. Hajnalban általában 8, 13 fokot mérhetnek, de a szélvédett völgyekben hidegebb is lehet. Délutánra 15 és 19 fok közé melegszik fel a levegő.

Október 4. (Kedd)

Felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Főleg északkeleten, keleten előfordulhat egy-egy zápor. Az északnyugati szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, de a szélvédett völgyekben hidegebb is lehet. Délután 14, 19 fok valószínű.

Október 5. (Szerda)

A kevés gomoly- és a sok fátyolfelhő mellett általában több órára kisüt a nap. Hajnalban helyenként pára-, köd, rétegfelhőzet is lehet. Csapadéknak kicsi az esélye. Többfelé megélénkül a déli szél. A hajnali 1, 9 fokról 15 és 20 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Október 6. (Csütörtök)

Általában fátyolfelhős, napos időre számíthatunk. Hajnalban helyenként pára-, köd, rétegfelhőzet is lehet. Csapadék nem valószínű. A déli szél időnként megélénkül. A hajnali 2, 11 fokról 18 és 22 fok közé melegszik fel a levegő.

Október 7. (Péntek)

A pára-, köd, rétegfelhőzet feloszlását követően általában fátyolfelhős, napos idő valószínű. Csapadékra kicsi az esély. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalban 3, 11, a délutáni órákban 18, 22 fokot mérhetnek.

Október 8. (Szombat)

A pára-, köd, rétegfelhőzet feloszlása után nagyrészt fátyolfelhős, napos időre van kilátás. Csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban 3, 11, a délutáni órákban pedig 18, 22 fokot olvashatnak le a hőmérőkről.

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.