2020.12.05., szombat , Vilma

Előrejelzések

2018. november 11. vasárnap • 13:27

Lassan, de biztosan érkezik a tél

A reggeleink állandó ködben úsznak és a hőmérséklet higanyszála sem nagyon ugrik majd 10 fok fölé, valamint több helyen is számíthatunk fagyra.

fotó: OMSZ

November 12, Hétfő

A köddel és rétegfelhővel borított területek nagysága fokozatosan csökken, de elsősorban északnyugaton tartósan borult részek is maradhatnak, másutt fátyolfelhős idő várható többórás napsütéssel. Az Észak-Dunántúlon megélénkül, olykor megerősödik a déli, délkeleti szél, míg máshol mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +8 fok között várható, de a Nyírségben néhol ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 15 és 20 fok között alakul, a tartósan borult részeken ennél alacsonyabb értékek is lehetnek.

November 13, Kedd

Az éjszaka képződő köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet feloszlása után változóan felhős időre számíthatunk néhány órás napsütéssel. Északon helyenként kialakulhat záporeső. A déli szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +8 fok között alakul, de a szelesebb dunántúli tájakon 9, 11 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 20 fok között várható.

November 14, Szerda

Gomolyfelhős, napos idő valószínű. Néhol - legnagyobb eséllyel a Tisza vonalában az Alföld északi felén - kisebb záporeső előfordulhat. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű.

November 15, Csütörtök

Az éjszaka képződő ködfoltok megszűnése után többnyire napos idő lesz, csapadék nem várható. A keleti, északkeleti szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között várható.

November 16, Péntek

Az éjszakai párásság, köd megszűnését napos idő követi, de helyenként csak lassan, a déli órákra tisztul ki az idő. Csapadék nem várható. Az északkeleti szél gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű.

November 17, Szombat

Az éjszaka képződő ködfoltok megszűnését nagyrészt napos idő követi, csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű.

fotó: OMSZ

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.