2019.05.25., szombat , Orbán

Előrejelzések

2019. január 13. vasárnap • 12:23

Melegfront érkezik

Esővel indul a hét, de a végére ismételten visszatérhet a havazás.

fotó: OMSZ

Január 14, Hétfő

A reggeli, délelőtti órákban keleten is csökken a felhőzet és megszűnik a csapadék. Napközben a felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Helyenként zápor, északkeleten, estétől pedig már másutt hózápor is lehet. Az északnyugati szelet nagy területen kísérik erős, több helyen viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 9 fok között valószínű, északkeleten számíthatunk az alacsonyabb értékekre.

Január 15, Kedd

Napközben felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel, majd estétől északnyugat felől felhősödés kezdődik. Elszórtan számíthatunk hózáporokra. Nagy területen lesz viharos az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -8 között alakul, a szélvédettebb helyeken lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +5 fok között várható, északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

Január 16, Szerda

Az ország északkeleti tájain erősen felhős idő lesz, másutt fokozatosan szakadozik a felhőzet, és változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. A nap első felében főként az északi és a keleti megyékben fordulhat elő gyenge havazás, havas eső, néhol eső. Kezdetben többfelé lesz erős, néhol viharos a nyugati, délnyugati szél, majd fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -6 között alakul, de a derült, havas északkeleti vidékeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 10 fok között várható, délnyugaton lesz a legenyhébb az idő.

Január 17, Csütörtök

Változóan felhős lesz az ég, hosszabb napos időszakok északon, északkeleten lehetnek. Napközben nem valószínű csapadék, este viszont a déli, délnyugati tájakon már előfordulhat eső. A délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +4 és -5 között alakul, de a derült, havas északkeleti tájakon ennél jóval hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 12 fok között várható, délnyugaton a legenyhébb értékekkel.

Január 18, Péntek

Mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen számíthatunk esőre, északkeleten havas eső is előfordulhat. Mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +4 és -5 között alakul, de északkeleten ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 9 fok között várható.

Január 19, Szombat

Erősen felhős vagy borult időre van kilátás szórványosan esővel, havas esővel, északkeleten hó is eshet. Mérsékelt légmozgásra számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +7 fok között alakul.

fotó: OMSZ

agrotrend.hu / OMSZ

Fókuszban
 Csütörtöktől NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow - Mezőfalván

Csütörtöktől NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow - Mezőfalván

A NAK és a MEGFOSZ közös erővel, május 23-24-én rendezi

A biztonságos repcetermesztés záloga

A biztonságos repcetermesztés záloga

Úgy véljük, hogy továbbra is érdemes repcét termelni,

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.