2022.06.29., szerda , Péter, Pál

Előrejelzések

2022. május 22. vasárnap • 10:17

Melegre, szélre és erős felhősödésre számíthatunk az elkövetkező napokban

A hideg front átvonult felettünk, jövő hét közepre erős felmelegedés várható. Sok napsütés mellett folyamatos felhőképződésre és szélre is számíthatunk. A nappali maximumok 20 és 34 fok között alakulnak, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 19 fok között várható.

Fotó: OMSZ

Május 23. (hétfő)

Többórás napsütés valószínű fátyolfelhőkkel, nappali gomolyfelhő-képződéssel. Estétől nyugat felől ugyanakkor növekedni, vastagodni kezd a felhőzet. Az ország döntő részén száraz idő várható, de estétől nyugaton már előfordulhatnak záporok. A délkeletire forduló szél helyenként megélénkül. A maximum-hőmérséklet többnyire 25 és 30 fok között alakul, de északkeleten pár fokkal hűvösebb lehet az idő.

Május 24. (kedd)

A legtöbb napsütés délnyugaton, a legkevesebb északkeleten valószínű, ott akár tartósan felhős lehet az idő. Szórványosan várható zápor, zivatar. Helyenként jelentősebb csapadék hullhat, de így is maradhatnak száraz körzetek. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali 6, 15 fokról délután általában 26 és 32 fok közé melegszik fel a levegő, de északkeleten pár fokkal hűvösebb lehet az idő.

Május 25. (szerda)

A sok napsütés mellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, amelyből szórványosan zápor, zivatar előfordulhat. A déli, délnyugati szelet élénk, olykor erős, zivatarban viharos lökések kísérik. Hajnalban 9, 17, a délutáni órákban 26, 34 fok között alakul a hőmérséklet, az északi határ mentén lesz a hűvösebb, míg a Dél-Alföldön a legmelegebb.

Május 26. (csütörtök)

Sok lesz felettünk a felhő, amely fokozatosan csökken napközben. Elszórtan zápor, zivatar kialakulhat. Sokfelé megerősödik az északnyugatira forduló szél. A minimum-hőmérséklet 12 és 19, a csúcsérték 23 és 29 fok között várható.

Május 27. (péntek)

Változóan felhős idő várható, több napsütés az északi megyékben valószínű. Néhol zápor előfordulhat. Az északnyugati szél több helyen élénk marad. A hőmérséklet hajnalban 8 és 15, kora délután 21 és 27 fok között valószínű.

Május 28. (szombat)

Gomolyfelhős idő várható sok napsütéssel. Néhol zápor előfordulhat. Az északi, északnyugati szelet élénk lökések kísérhetik. Hajnalban 8 és 14, délután 20 és 26 fok közötti értékeket mérhetünk.

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.