2022.05.28., szombat , Emil, Csanád

Előrejelzések

2021. augusztus 29. vasárnap • 07:54

Mérsékelten meleg, ősziesre forduló idővel indul a szeptember

A jövő héten a nappali maximumok 22-25 fok körül alakulhatnak, a több helyütt felhős időben előfordulhatnak záporok, néhol akár zivatarok is. A szél is megélénkülhet, a legalacsonyabb éjszakai hőmérsékletek 6 és 14 fok körül alakulnak.

Fotó: OMSZ

Augusztus 30. (Hétfő)

Az ország északnyugati, északi felén várható a több felhő, legfeljebb néhány órás napsütést lehet, délebbre viszont általában sok napsütés ígérkezik. Északon szórványosan, délen helyenként valószínű zápor, zivatar. A nyugati, délnyugati szél sokfelé megélénkül, zivatar térségében erős széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható.

Augusztus 31. (Kedd)

A több-kevesebb napsütés mellett általában erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás, emellett sok lesz a magasszintű felhő is. Szórványosan kell záporesőre, zivatarra számítani. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a délnyugati, nyugati szél. Hajnalban 8, 14, a legmelegebb délutáni órákban 18, 25 fokot mérhetünk.

Szeptember 1. (Szerda)

Erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és többfelé várható zápor, elszórtan zivatar, majd délután nyugat felől csökken a felhőzet, szűnik a csapadék. Nagy területen megerősödik az északnyugati szél. Hajnalban 9, 15, a legmelegebb délutáni órákban 17, 23 fok lehet a jellemző.

Szeptember 2. (Csütörtök)

Gomolyfelhős, napos idő valószínű. Elsősorban keleten alakulhat ki helyenként zápor, esetleg egy-egy zivatar is előfordulhat. Az északi, északnyugati szelet többfelé élénk, elsősorban a Dunántúlon több helyen erős lökések kísérik. A hajnali 7, 14 fokról várhatóan 19 és 24 fok közé melegszik fel a levegő.

Szeptember 3. (Péntek)

Gomolyfelhős, napos időre van kilátás. Legfeljebb egy-egy futó zápor, fordulhat elő. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között valószínű.

Szeptember 4. (Szombat)

Gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés várható. Egy-egy zápor előfordulhat. Az északias szelet helyenként élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között valószínű.

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.