2020.10.21., szerda , Orsolya

Előrejelzések

2020. augusztus 23. vasárnap • 13:00

Nyárvégi meleg vár ránk a jövő héten

A hét elején még hűvösebb időnk lesz, de szerdától ismét nyárias meleggel búcsúzik az augusztus. A nappali hőmérsékletek csúcsértéke 31-32 Celsius fok is lehet, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet országos átlaga 10-16 fok között várható.

Fotó: OMSZ

Augusztus 24. (hétfő)

Gyengén és erősen felhős területek, illetve időszakok váltakoznak. Hosszabb-rövidebb napsütésre is számítani lehet. Helyenként előfordul zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkül. Zivatarban erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Augusztus 25. (kedd)

A hosszabb-rövidebb napsütés mellett több helyen erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés. Helyenként előfordul záporeső, zivatar, nagyobb eséllyel délen. Többfelé megélénkül az északi, északnyugati szél. Zivatarban szélerősödésre is számítani kell. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között várható.

Augusztus 26. (szerda)

Általában kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő, többórás napsütés várható. Csapadék nem valószínű. Sok helyütt megélénkül, néhol időnként megerősödik a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a maximum-hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

Augusztus 27. (csütörtök)

A többórás napsütés mellett gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég. Számottevő csapadék nem valószínű. A szél egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul, megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 18, a csúcshőmérséklet általában 25 és 30 fok között alakul.

Augusztus 28. (péntek)

Gyengén és erősen felhős területek, illetve időszakok váltakoznak. Főleg északnyugaton helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Sok helyütt megélénkül a déli, délkeleti szél. Zivatarok térségében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a maximum-hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Augusztus 29. (szombat)

Főleg délkeleten várható hosszabb-rövidebb napsütés. Északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Több helyen számítani lehet záporesőre, zivatarra. A déli szél északnyugatira fordul és sokfelé megerősödik. Zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 21, a csúcshőmérséklet északnyugaton 21 és 26, másutt általában 27 és 32 fok között valószínű.

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.