2019.05.23., csütörtök , Dezső

Előrejelzések

2017. november 19. vasárnap • 11:25

Szeles, helyenként esős idő lesz jövő héten

Felhős, szeles idő várható esővel, egyes helyeken akár hózápor is lehet.

Hétfőn felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan kialakulhat zápor, a hegyekben havas eső zápor, hózápor is lehet. A nyugati szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Kedden megnövekszik a felhőzet, napközben többnyire erősen felhős lesz az ég. Többfelé várható eső, zápor, az ország északkeleti harmadán eleinte havas eső, havazás lesz, majd délután már ott is eső valószínű. A délnyugatira, nyugatira forduló szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, de északkeleten 5 fok alatt valószínű.

fotó: Pixabay

Szerdán eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, majd nyugat, délnyugat felől felszakadozik a felhőzet, és megszűnik a csapadék. A nyugati, délnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 13 fok között alakul, de északkeleten 6 fok alatt valószínű.

Csütörtökön északkeleten többnyire erősen felhős, párás, többfelé ködös idő lesz, másutt a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Északkeleten néhol szitálás előfordulhat, másutt csapadék nem valószínű. Északkeleten mérsékelt marad a légmozgás, másutt megélénkül, néhol megerősödik a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul, de északkeleten a ködös helyeken 8 fok alatt valószínű.

Pénteken általában változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, csapadék nem valószínű, de északkeleten, keleten többfelé tartósabban megmarad az éjszaka képződő köd, ott szitálás előfordulhat. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 14 fok között alakul, de északkeleten a ködös tájakon 7 fok alatt valószínű.

agrotrend.hu / OMSZ

Fókuszban
 Csütörtöktől NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow - Mezőfalván

Csütörtöktől NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow - Mezőfalván

A NAK és a MEGFOSZ közös erővel, május 23-24-én rendezi

Agrofotó 2019: április 15-ig várjuk a legszebb agrárképeket!

Agrofotó 2019: április 15-ig várjuk a legszebb agrárképeket!

Az Agrotrend Csoport idén 7 kategóriában keresi azokat a

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.