2020.11.28., szombat , Stefánia

Előrejelzések

2020. október 25. vasárnap • 09:05

Szép őszi időt hoz október utolsó hete

A nappali hőmérsékletek csúcsértéke még mindig elérheti a 20 Celsius fokot is, és a felhősebb időben az éjszakák sem lesznek túl hidegek. Fagy még nem várható, az éjjeli legalacsonyabb hőmérséklet országszerte 2-10 fok között lesz. A néhol megélénkülő szél mellett több helyütt már ködre is számíthatunk.

Október 26. (Hétfő)

Egyre többfelé szakadozik, csökken a felhőzet, de főként északkeleten maradhatnak erősebben felhős vidékek is. Kisebb eső elsősorban az ország északkeleti, keleti részén fordulhat elő, máshol számottevő csapadék nem valószínű. Reggelre helyenként köd képződhet. A délnyugati, déli szél sokfelé megélénkül, főként a Dunántúlon megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul, északkeleten lesz hűvösebb az idő.

Október 27. (Kedd)

Az ország nagy részén gyengén felhős, napos idő várható, de főként a Nyugat-Dunántúlon megnövekszik a felhőzet, és ott elszórtan eső, záporeső is előfordulhat. Reggelre helyenként köd képződhet. A délkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon északira fordul, és megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de az északnyugati határvidéken pár fokkal hűvösebb lehet az idő.

Október 28. (Szerda)

Szakadozott frontfelhőzet lesz felettünk, de számottevő csapadékra nem kell számítani. Hajnalra több helyen képződik köd, illetve rétegfelhőzet. Az északira, északnyugatira forduló szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.

Október 29. (Csütörtök)

Gyengén és erősen felhős területek is lesznek. Helyenként gyenge eső előfordulhat. Reggelre helyenként köd, illetve rétegfelhőzet is képződhet. A nyugati, északnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Október 30. (Péntek)

Általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, és elszórtan eső, záporeső is előfordulhat. Reggelre helyenként köd képződhet. Sok helyütt megélénkül a nyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.

Október 31. (Szombat)

Általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Helyenként előfordulhat eső, záporeső. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul.

agrotrend.hu / OMSZ

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.