2020.03.29., vasárnap , Aguszta

Előrejelzések

2020. február 16. vasárnap • 18:54

Szokatlanul enyhe hetünk lesz

Folytatódik a meleg légtömegek beáramlása a Kárpát-medencébe, így a szokatlanul enyhe idő is.

02.17. Hétfő
A köd, illetve a rétegfelhőzet délelőtti feloszlását követően változó mennyiségű és vastagságú fátyolfelhőzet szűri a napsütést. Estétől nyugat, északnyugat felől vastagodni kezd a felhőtakaró, de csapadék még ekkor sem valószínű. A déli, délnyugati szél sokfelé élénk, főként a Dél-Dunántúlon erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +8 fok között várható, hidegebbre az északkeleti tájakon, enyhébb időre a Nyugat-Dunántúlon számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 18 fok között valószínű északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

02.18. Kedd
Reggelig erősen felhős lesz az ég, majd a délnyugati vidékek kivételével a legtöbb helyen felszakadozik, csökken a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Főként északon elszórtan lehet kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél nagy területen megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű.

02.19. Szerda
Eleinte kevés lesz a felhő, majd nyugat felől megnövekszik, déltől meg is vastagszik a felhőzet. Délutántól egyre többfelé várható eső, estétől északnyugaton néhol havas eső is lehet. A nyugati, délnyugati, estétől az északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 12 fok között valószínű.

02.20. Csütörtök
Hajnalban északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, utána gomolyfelhős, napos idő lesz. Eleinte főként keleten zápor, a hegyekben hózápor előfordulhat, majd megszűnik a csapadék. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű.

02.21. Péntek
Átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, emellett néhány órára mindenütt kisüt a nap. Elszórtan zápor, északon, északkeleten néhol hózápor előfordulhat. A délnyugati szél többfelé megélénkül, majd a szél északnyugatira fordul és megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű.

02.22. Szombat
Erősen vagy közepesen felhős idő várható néhány órás napsütéssel. Helyenként alakulhat ki zápor. A délnyugati, majd a nyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű.

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.