2021.01.26., kedd , Vanda, Paula

Előrejelzések

2020. november 29. vasárnap • 10:13

Télies hideggel köszönt be a december

A következő héten a nappali maximum hőmérsékletek már csak 0 és 4 Celsius fok körül alakulnak országszerte. A párás, borús időben ködfoltok is előfordulhatnak, emellett több helyütt hószállingózás is várható. Az éjszakai minimum hőmérsékletek -1 és 85 fok között várhatók, hajnalonként továbbra is elszórtan ónos szitálással.

Fotó: OMSZ

November 30. (Hétfő)

A Dunától keletre borult, párás idő valószínű, de napközben nyugat felé terjeszkedik a rétegfelhőzet. Érdemi csapadék nem lesz, de hószállingózás előfordulhat. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul.

December 1. (Kedd)

Döntően borult, párás idő valószínű, de a Dunántúlon makacsabb ködfoltok is lehetnek. Érdemi csapadék nem lesz, de hószállingózás előfordulhat. A déli szél csak a Kisalföldön élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között valószínű.

December 2. (Szerda)

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, és délutánig nem várható csapadék. Késő délutántól, estétől azonban délnyugat felől havazás kezdődhet, de a déli megyékben eleinte havas eső is eshet. Az északkeleti szél megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

December 3. (Csütörtök)

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé kell csapadékra számítani. A Nyugat-Dunántúlon havazás valószínű, az ország középső felén eső, havas eső, ónos eső egyaránt előfordulhat, keleten kicsi a csapadék esélye. Az északkeleti szél megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +6 fok között valószínű.

December 4. (Péntek)

Vékonyodik, szakadozik ugyan a felhőzet, de többnyire erősen felhős lesz az ég. Lassanként megszűnik a csapadék, amely ekkor már jórészt eső lehet. A keleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul.

December 6. (Szombat)

Többnyire erősen felhős lesz az ég, helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat. A délkeleti szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 10 fok között alakul.

agrotrend.hu 

 

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.