2021.01.25., hétfő , Pál

Előrejelzések

2020. november 15. vasárnap • 10:13

Tovább hűl a levegő a jövő héten

Csapadékkal indul a hét és a hőmérséklet is fokozatosan csökken a jövő hét folyamán.

fotó: OMSZ

November 16. Hétfő

Túlnyomóan borult, párás idő várható, néhol ködfoltokkal (eleinte főleg rétegfelhőzetre számíthatunk, majd egy hidegfront vastagabb felhőzete húzódik fölénk, amely nyugatról kelet felé vonul). Kezdetben helyenként szitálás valószínű, majd egyre többfelé elered az eső, záporeső. A déli, délkeleti, majd az északnyugati szél sokfelé megélénkül, a Dunántúlon néhol időnként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.

November 17. Kedd

Nyugat felől egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet, általában hosszabb-rövidebb napsütésre is számítani lehet, keleten azonban estig még erősen felhős maradhat az ég. Éjszaka, hajnalban még többfelé várható eső, zápor, napközben inkább csak a Dunától keletre hullhat csapadék, estétől a keleti megyékben is megszűnik. Az északi, északnyugati szél főleg a Dunántúlon nagy területen lesz erős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

November 18. Szerda

Gyengén és erősen felhős területekre egyaránt számítani lehet. Hajnalra, reggelre ködfoltok képződnek, amelyek napközben valószínűleg fokozatosan ritkulnak, feloszlanak. Néhol előfordulhat szitálás. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 fok között alakul, a Nyugat-Dunántúlon, illetve a Tiszántúlon valószínű az enyhébb idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között várható.

November 19. Csütörtök

Éjszaka sokfelé képződik köd és rétegfelhőzet, amelynek egy része napközben is megmaradhat. Emellett kisebb körzetekben lehet több-kevesebb napsütés is. Szórványosan számítani lehet szitálásra. Általában mérsékelt lesz a légmozgás, de az Észak-Dunántúlon sok helyütt megélénkül, néhol megerősödik a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között várható.

November 20. Péntek

Eleinte főként rétegfelhőzetre számíthatunk, majd elsősorban nyugaton vastagszik a felhőzet. Főleg keleten lehetnek tartósabb ködfoltok. Főként nyugaton valószínű több helyen eső, zápor. A keleti, északkeleti szél az Észak-Dunántúlon több helyütt megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között várható.

November 21. Szombat

Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Főleg keleten, északkeleten számíthatunk ködfoltokra. Elsősorban a nyugati és a déli országrészben több helyen előfordulhat eső, zápor. Több helyütt megélénkül, a Dunántúlon néhol időnként megerősödik az északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 9 fok között valószínű.

fotó: OMSZ

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.