2020.09.29., kedd , Mihály

Előrejelzések

2020. július 26. vasárnap • 14:34

Valódi nyári idő kevés esővel és kánikula várható a jövő héten

Nagy esők nem várhatók, a nappali hőmérsékletek csúcsértéke 28-35 Celsius fok is lehet, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet országos átlaga 13-19 fok között várható.

Fotó: OMSZ

Július 27. (hétfő)

Az ország nagy részén napos időre számíthatunk, általában kevés gomolyfelhővel, délután keleten, északkeleten is csökken a gomoly- és fátyolfelhőzet. Elsősorban a keleti, északkeleti tájakon fordulhat még elő elszórtan zápor, néhol zivatar a délelőtti órákban. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkül, zivatar környezetében átmenetileg megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

Július 28. (kedd)

Napos idő várható többnyire kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel. Kicsi a csapadék esélye. A déli szél a Kisalföld térségében sok helyütt megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között alakul, északkeleten mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Július 29. (szerda)

Gyengén felhős, napos időben lesz részünk, majd délutántól északon, északnyugaton erősebben megnövekedhet a gomoly-, illetve fátyolfelhőzet, ott estefelé néhol előfordulhat zápor, zivatar, máshol nem várható csapadék. A déli, délután a Dunántúlon az északi szelet helyenként élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 35 fok között valószínű.

Július 30. (csütörtök)

Északnyugat felől egy gyengülő hidegfront szakadozott felhősávja éri el a Kárpát-medencét. Szórványosan előfordulhat záporeső, zivatar. Megélénkül, néhol megerősödik az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között várható, északnyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb.

Július 31. (péntek)

Általában napos időre van kilátás, de főleg az északkeleti, valamint a délnyugati tájakon helyenként erősebb gomolyfelhő-képződés lehet, ezeken a részeken néhol előfordulhat záporeső, zivatar. Az északi, északnyugati szél nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Augusztus 1. (szombat)

Napos, gomolyfelhős időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. Helyenként megélénkül az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között várható.

agrotrend.hu / OMSZ

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.