2020.11.28., szombat , Stefánia

Előrejelzések

2020. október 04. vasárnap • 12:28

Változékony időjárásra számíthatunk a jövő héten

Sok napsütés, igazi őszies idő és némi csapadék is vár ránk a jövő héten.

fotó: OMSZ

Október 5. Hétfő

Gyengén és erősen felhős területek, illetve időszakok is lesznek, a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Szórványosan, nagyobb eséllyel a keleti országrészben várható zápor, zivatar. Sokfelé erős, elsősorban a Nyugat-Dunántúlon viharos lesz a délnyugati szél, majd estére veszít erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 27 fok között valószínű, délkeleten a magasabb értékekkel.

Október 6. Kedd

Éjszaka még sok közép- és magasszintű felhőzet várható, majd napközben csökken a felhőzet, sok napsütés valószínű. Összefüggőbb felhőtakaró keleten maradhat. Estétől ugyanakkor nyugat felől ismételten elkezd megnövekedni a felhőzet. A keleti országrészben fordulhat elő eső, zápor, kis eséllyel zivatar, másutt legfeljebb csak néhol alakulhat ki egy-egy zápor. A déli, délnyugati szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható.

Október 7. Szerda

Tovább növekedik és vastagodik a felhőzet, országszerte erősen felhős vagy borult időre van kilátás. Nyugat felől egyre több helyen valószínű eső, záporeső, helyenként zivatar. Jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. A megerősödő déli, délnyugati szél a Dunántúlon északnyugatira fordul, melyet szintén kísérhetnek erős lökések is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 22 fok között alakul, a nyugati országrészben lesz a hűvösebb, keleten pedig a melegebb.

Október 8. Csütörtök

Nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, napközben változóan felhős, napos időre számíthatunk. Eleinte még keleten eső, záporeső előfordulhat, majd ott is csökken a csapadékhajlam, másutt csapadék nem valószínű. Kezdetben még az északnyugati, nyugati szelet erős lökések kísérhetik, majd a nap második felében délnyugatira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Október 9. Péntek

Változóan felhős, napos időre számíthatunk. Néhol egy-egy zápor előfordulhat. A déli, délnyugati szelet olykor élénk lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul.

Október 10. Szombat

Változóan felhős, napos időre számíthatunk. Néhol egy-egy zápor előfordulhat. Az eleinte déli, délnyugati irányú szél egyre nagyobb területen északnyugati, északi irányba fordul és meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között alakul.

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.