2020.10.21., szerda , Orsolya

Előrejelzések

2020. október 18. vasárnap • 10:42

Végérvényesen itt az ősz

A héten a nappali hőmérsékletek csúcsértéke az ország némely részén még a 20 Celsius fokot is elérheti, de éjszaka több helyen már akár fagyhat is. A gyengén felhős idő mellett országosan kisüt a nap, de a szél mellett már ködre is számíthatunk.

Fotó: OMSZ

Október 19. (Hétfő)

Változóan felhős idő, többórás napsütés várható, csapadék nem valószínű. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.

Október 20. (Kedd)

Jobbára gyengén felhős, napos idő valószínű csapadék nélkül, de a Dunától keletre az éjszaka képződő köd és rétegfelhőzet tartósabban is megmaradhat. A déli szél a Dunántúlon megélénkül, sőt a nyugati megyékben meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Október 21. (Szerda)

Döntően fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel, de az északi megyékben rétegfelhőzettel borított területek is lehetnek. Csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szél megerősödik, sőt délnyugaton viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul.

Október 22. (Csütörtök)

Az ország nagy részén derült vagy gyengén felhős idő várható sok napsütéssel, de főleg az Északi-középhegység térségében és környékén tartósan borult, párás részek is lehetnek. Csapadék általában nem lesz, szitálás a borult részeken előfordulhat. A délnyugati szél megélénkül, délen meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de a borult részeken ennél kissé hűvösebb, délnyugaton pedig néhány fokkal melegebb lesz.

Október 23. (Péntek)

Éjszaka többfelé köd és rétegfelhőzet képződik, amely napközben is megmaradhat főként az északi megyékben. Másutt gyengén vagy közepesen felhős idő valószínű. A borult részeken szitálás előfordulhat, másutt nem lesz csapadék. A nyugatias szél megélénkül, délnyugaton meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 23 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton a melegebb.

Október 24. (Szombat)

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, és több helyen lehet eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul.

agrotrend.hu

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.