2020.07.14., kedd , Örs, Stella

Előrejelzések

2020. május 10. vasárnap • 12:31

Viharos, esős hét áll előttünk

A melegfront a jövőhéten számottevő csapadékot hoz magával.

fotó: OMSZ

Május 11. Hétfő

Keleten még este vastagabb lesz a felhőzet, de ott is elvékonyodik. Ezzel együtt nyugat felől ismét fátyolfelhők érkeznek. Számottevő csapadék nem valószínű. A délnyugati, déli szél a Dunántúl egyes részein élénk, időnként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul.

Május 12. Kedd

Éjszaka nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, reggel a Tiszántúlon még lehet némi napsütés. Napközben a déli óráktól főként északon és keleten szakadozik fel a felhőzet. Éjjel északnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar, néhol heves zivatar is kialakulhat, majd napközben északnyugat felől nagyrészt megszűnik a csapadék. Az északnyugati szelet sokfelé erős, néhol viharos lökések kísérik, majd estére jelentősen gyengül a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 16 között várható, északnyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten enyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 17 fok között valószínű, de a Tiszántúlon 18, 20 fok is lehet.

Május 13. Szerda

Mindenütt megnövekszik, majd napközben főként délen szakadozik a felhőzet. Északon szórványosan, délen helyenként várható eső, zápor, esetleg zivatar. A kezdetben délkeleti szél északkeletire, északira fordul, és néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, de derült északkeleti helyeken gyengén fagyhat is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 23 fok között valószínű, északon várhatóak az alacsonyabb, délen a magasabb értékek.

Május 14. Csütörtök

Eleinte többnyire erősen felhős idő várható, majd délután szakadozik, csökken a felhőzet. Kezdetben még többfelé valószínű eső, zápor, majd a nap második felében inkább már csak helyenként alakulhat ki záporeső. Néhol megerősödik az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között valószínű.

Május 15. Péntek

Változóan felhős időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Kisalföldön megélénkül a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű.

Május 16. Szombat

Nagyobbrészt felhős időre számíthatunk, elszórtan eső, zápor esetleg zivatar is kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de az Észak-Dunántúlon megélénkül, néhol megerősödik az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 24 fok között valószínű.

fotó: OMSZ

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.