2021.05.09., vasárnap , Gergely

Előrejelzések

2021. április 18. vasárnap • 09:00

Vihart hoz a jövő hét időjárása

Az éjszakák továbbra is hidegek lesznek, azonban napközben érezhető már a felmelegedés. A változás sok felhőt, helyenként kiadós esőzéseket eredményezhet.

fotó: OMSZ

Április 19. Hétfő

Reggelig nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé számíthatunk esőre. Napközben a csapadékzóna északnyugat felé helyeződik, mögötte szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és zápor esetleg zivatar is kialakulhat. A Nyugat-, Északnyugat-Dunántúlon azonban egész nap felhős, esős idő valószínű, ott akár jelentősebb mennyiség is eshet. Az északi szél főként a nyugati megyékben élénkülhet meg. Délután többnyire 8 és 14 fok valószínű, a tartósabban esős tájakon lesz hűvösebb.

Április 20. Kedd

Reggelig még lehetnek felhősebb tájak, és főként a Dunántúlon további gyenge eső is előfordulhat. Napközben mindenhol felszakad a felhőzet, és erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk több helyen záporral, zivatarral. Az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. A hőmérséklet hajnalban 1, 7, délután 12, 17 fok között valószínű.

Április 21. Szerda

Erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható több helyen záporral, zivatarral. A nyugati, délnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. A hőmérséklet hajnalban 0, +6, délután 14, 19 fok között alakul.

Április 22. Csütörtök

Erőteljes lesz a nappali gomolyfelhő-képződés, és több helyen, nagyobb eséllyel az északi országrészben kialakulhatnak záporok, zivatarok. A délnyugati szelet élénk, több helyen erős lökések kísérik. Zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. Hajnalban általában 2, 7, a délutáni órákban 15, 20 fokot mérhetnek.

Április 23. Péntek

Változóan felhős időre van kilátás több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan előfordulhat záporeső, helyenként zivatar is lehet. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, időnként megerősödik. A hajnali órákban 4, 10, délután 13, 19 fok valószínű.

Április 24. Szombat

Gomolyfelhős időre van kilátás többórás napsütéssel. Néhol kialakulhat zápor. Az északi szelet élénk lökések kísérhetik. Hajnalban 0, +5, délután általában 12, 16 fok valószínű.

fotó: OMSZ

agrotrend.hu / OMSZ

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.