2021.09.18., szombat , Diána

Agrárinformatika

2019. június 04. kedd • 09:19

A FieldClimate platform tenyerébe hozza termőföldjét

Képzelje el, hogy rendelkezik a növénytermesztés minden fontos paraméterével - a hőmérséklet, relatív páratartalomtól a csapadékig mindenhol és minden alkalommal.

Ez lehetséges 2005-óta, amikor a világ minden tájáról származó, több tízezer időjárási állomás agro-meteorológiai adatainak összegyűjtésére és megjelenítésére szolgáló első internetes platform került bemutatásra.


fotó:  www.metos.at

A FieldClimate célja, hogy biztosítsa a felhasználó számára, hogy hosszú időn keresztül hozzáférhetővé tegye és tárolja az összes olyan adatot, amelyet az iMETOS állomások mérnek. Az eszközök rendszeresen továbbítják az időjárás és az egyéb adatokat, és együtt a valós idejű adatókkal lehetővé teszik a gazdálkodó számára, hogy hozzáférjen a korábbi adatokhoz is, és kihasználhatja a döntéstámogató megoldásokat is, mint például a hely specifikus időjárási előrejelzés, a betegségmodellek és az öntözéskezelés.

A mobil applikáció legújabb verziója 2019 áprilisában került bemutatásra, és még jobb élményt biztosít a felhasználók számára.

Az egyik észrevehető változás az applikáció megjelenése és a gazdagabb főmenü. Annak érdekében, hogy könnyebb legyen az összes adat elérése, többé nem kell újra és újra bejelentkeznie. Amikor bejelentkezett, az applikáció a kijelentkezésig ugyanazokat az adatokat használja. Egy másik nagyszerű funkció a különböző eszközök hozzáférhetősége, mivel most a felhasználó keresheti őket azonosító szám, név vagy típus alapján.

Az utolsó hőmérséklet-, csapadék-, nedvesség- és levél nedvességmérés átfogó összefoglalásával a felhasználó még közelebb kerül a termőföldjéhez.

Ha még hozzáadjuk az utolsó 7 nap mérés adatait óránkénti és napi felbontásban, hely specifikus időjárás-előrejelzést, a naptárfunkciót, ahol lathatjuk a korábbi időjárást, a betegségmodelleket és a talajnedvesség-diagramokat, térkép oldal, amely különböző érzékelőértékeket mutat, az állomások áttekintését a felhasználó tenyerében megtalálja az összes fontos információt.

A lényeges változtatások a következők:

  •  Jobb ellenőrzés az időjárási viszonyokról a termőföldön.
  • Csodálatos óránkénti áttekintés a termőföldi időjárás-előrejelzésről. Ez biztosítja az egyes fontos érzékelők előrejelzésének teljes ellenőrzését - nemcsak napi, hanem óránkénti alapon a következő 7 napban.
  • A 14 napos időjárás-előrejelzésnek és az éghajlati elvárásoknak köszönhetően tervezhetjük a termőföldön végzendő munkálatokat.
  • Könnyen hozzáférhetővé váltak a betegség kockázataival kapcsolatos betegségmodellek.
  • A vízparaméterek áttekintése, az esőtől a talajnedvességig különböző mélységekben, ezel megkönnyíti a talajnedvesség szabályozását.
  • Az iMETOS iSCOUT most már csak egy kattintásnyira van, és a termőföldje összes lakója.
  • iMETOS CropVIEW: figyelje meg növényei növekedését a mobiltelefonja segítségével.
  • Az új, térkép oldal lehetővé teszi, hogy a felhasználó gyorsan ellenőrizze az összes iMETOS eszközt.
  • Az állomás áttekintése - a legegyszerűbb módja annak, hogy ellenőrizze az összes eszköz megfelelő működését állapotát, anélkül, hogy szükségtelenül menne ki a termőföldjére.

Szeretne többet megtudni a Pessl Instruments megoldásokról és az iMETOS eszközökről? További információért látogasson el a www.metos.at weboldalra, vagy lépjen kapcsolatba a csapatunkkal.

METOS Magyarország Kft.
 www.metos.at
Aleksandar Gertner,
Kereskedelmi képviselő,
Tel .: +36 30 724 2124, e-mail: aleksandar.gertner@metos.at

Klotz Dániel,
Technikus,
Tel .: +36 20 428 3100, e-mail: daniel.klotz@metos.at

agrotrend.hu / Pessl Instruments

(X)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.