2021.06.22., kedd , Paulina

Agrárinformatika

2019. június 03. hétfő • 16:11

A Pessl Instruments 35 éves születésnapját ünnepli!

A kezdetektől fogva hittünk a technológiában és tudtuk, hogy mennyire fontos a mezőgazdaság jövője szempontjából.

A Pessl Instruments megalakulásának 35. évfordulóját ünnepli. Mint egy kicsi helyi vállalat indult, de nyíltan és bátran nézett a jövőbe. Idővel egy nemzetközi vállalattá nőte ki magát több mint 125 alkalmazottal, amely a világ szinte minden sarkába elért. A céget 1984-ben a jelenlegi vezérigazgató Gottfried Pessl alapította. A cég székhelye Weiz, Ausztria.


fotó:  www.metos.at

Az elmúlt 35 évben a Pessl Instruments innovatív eszközeivel bizalmat épített ki ügyfeleinél és most már kiváló hagyománnyal rendelkezik. A vezeték nélküli, napenergiával működő, iMETOS márka alatt futót rendszer és

a FieldClimate web platformon megtalálhat mindent az időjárás-előrejelzésről, a vízgazdálkodásról, a távfelügyeletről, a talajelemzésről, a munkatervezésig, és így minden fontos információt biztosít a fenntartható mezőgazdaság számára.

„A kezdetektől fogva hittünk a technológiában és tudtuk, hogy mennyire fontos a mezőgazdaság jövője szempontjából. Évek óta felhasználásra kész megoldásokat biztosítunk, amelyek valódi hatást gyakorolnak a felhasználókra - a víz, műtrágya, pénz, idő megtakarítása és a környezet védelme. Folyamatos fejlesztéssel és megfelelő megközelítéssel közelebb hozzuk a technológiát még a legszkeptikusabb gazdákhoz is” - mondja Gottfried Pessl, a vezérigazgató és az alapító.

2019-ben, a vállalat már két újdonságot mutatott be. „A Pessl Instruments motorja már 35 éve jár, és nem áll készen arra, hogy bármikor megálljon. Ebben az évben vezettünk be egy új terméket, az iMETOS LoRAIN-t, egy könnyen használható és megfizethető eszközt, amely segít a gazdálkodóknak, hogy optimalizálják a napi tevékenységeket. Ez az eszköz a legújabb energia gyűjtés technológiákat használja, minden időjárási körülmény között akkumulátor nélkül működik,

az előre jelzett időjárásból virtuális állomások adatait használja, integrálja az AI-t (mesterséges intelligencia) és feldolgozza evvel megkönnyítve a döntéshozást.

A másik fontos dolog a megújult FieldClimate mobil applikáció, amellyel a termőföld közelebb áll a termelőhöz, mint valaha. Rámutatok még arra, hogy megoldásaink nem csak a mezőgazdaságban alkalmazhatók, hanem különböző iparágakban, különböző célokra - kutatás, hidrológia, meteorológia, árvízi figyelmeztetés és még sok más‘‘ – ismerteti Pessl Úr.

A Pessl Instruments a vállalat történetének fontos mérföldkőének megünneplésére 2019. június 13-án és 14-én, két napos ünnepi rendezvényt szervez a gyönyörű Garten der Generationen helyszínén, Weiz szívében.

Avilág minden tájáról vesznek majd részt - a partnerektől, ügyfelektől és barátoktól a vezető ipari szolgáltatók, mint például John Deere, Nokia, Adama, SGS, KWS, Talgil, SAP, Yara, Topcon, Geokonzept, FarmFacts, megbízható ügyfelekig és alkalmazottak számára.

A rendezvény a nagyközönség számára zárva van, de Pessl Instruments szívesen üdvözli a helyi és nemzetközi magazinok, újságok és televízió képviselőit.

A sajtótájékoztatót 2019. június 14-én, 9:15 - 9:45-kor tartják, a Garten der Generationen, Weizban, Ausztria.

Regisztrálhatja jelenlétét a neza.rustja@metos.at e-mail címen.

Szeretne többet megtudni a Pessl Instruments megoldásokról és az iMETOS eszközökről? További információért látogasson el a www.metos.at weboldalra, vagy lépjen kapcsolatba a csapatunkkal.

METOS Magyarország Kft.
www.metos.at

Aleksandar Gertner,
Kereskedelmi képviselő,
Tel .: +36 30 724 2124, e-mail: aleksandar.gertner@metos.at

Klotz Dániel,
Technikus,
Tel .: +36 20 428 3100, e-mail: daniel.klotz@metos.at

agrotrend.hu /  Pessl Instruments

(X)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.