2022.06.29., szerda , Péter, Pál

Agrárinformatika

2022. január 22. szombat • 17:31

AgRár AdminiSZtráció - AKG – WEB—GN, Nitrát adatszolgáltatás, Gazdálkodási napló!

2022-ben indult az új Agrárkörnyezetgazdálkodás (AKG) pályázat, így nagyon sokan lesznek WEB-GN beadásra kötelezettek. Szinte az egész ország érintett a Nitrát adatszolgáltatásban, a gazdálkodók jelentős része pedig gazdálkodási napló vezetésére kötelezett. Felelősség, jogszabályi változások követése, rengeteg adminisztrációra fordított idő – Ezek azok a területek, ahol az ARASZ nélkülözhetetlen!

Az előttünk álló április-májusig tartó adminisztrációs adatszolgáltatásokkal megtűzdelt időszak, a rengetegnek tűnő ezzel járó munka, a jogszabályoknak való megfelelés. Ez jár most sok gazdálkodó és szaktanácsadó fejében, az ezzel járó munka tölti ki az idő jelentős részét.

A Gazdálkodási napló vezetése, szinte mindenki számára kötelező, az ARASZ agro-adminisztrációs  szoftvert használók már tudják, hogy mindez mennyire gyorsan egyszerűen és precízen teljesíthető feladat. A WEB-GN beadása a nitrát adatszolgáltatás - amiben az ország jelentős része érintett - sokaknak okoz fejtörést, de tapasztalatunk és ügyfeleink visszajelzése alapján, bátran mondhatjuk, hogy ma már kivételt képeznek az ARASZ rendszert használók. Ők nyugodtan várhatják a határidőket, hiszen aki a gazdálkodási naplót ebben a szoftverben vezeti, pár kattintással kinyerheti a NITRÁT adatszolgáltatáshoz vagy éppen a WEB-GN-hez szükséges ANYK-ba benyújtandó xml fájlokat!

Az ARASZ egy válasz az adminisztrációs kérdésekre! Szinte bárkinek segítség lehet, a legbonyolultabb, sok-sok táblával rendelkező gazdaságok is nagyon gyorsan és precízen elkészíthetik az adatszolgáltatásokat, hiszen nem kell a táblákat kézzel bevinnünk, elég az egységes kérelem Excel-t feltölteni a rendszerbe, ami után rögtön indulhat a naplózás. Nincs bonyolult procedúra az adatok feltöltésére és egy új gazdálkodási év indítására. Szinte semmit nem kell manuálisan begépelni, nem kell a blokkazonosító változásokat figyelni, AKG-s ügyfelek esetében nem kell a KET azonosítókat felvinni. Ez már önmagában több óra munkaidő-megtakarítást jelent!

A papíron-kézzel, vagy táblázat kezelőben vezetett naplózás szinte minden problémájára megoldást, és egyszerűsítést jelent az ARASZ rendszer használata.

A műveleteket (agrotechnika – permetezés – trágyázás) nem kell egyesével rögzíteni, össze lehet fogni táblákat, kultúrákat, növényvédő szereket, mindezzel hihetetlenül felgyorsítva a munkát. Permetezések rögzítésekor az ARASZ-ban automatikusan létrejönnek a szükséges táblákon a növényvédelmi megfigyelések.

A szoftver bár több modulból áll, nem kell egyesével vagy csomagonként megvásárolni az egyes szolgáltatásokat. A Teljes rendszert adjuk minden ügyfelünknek! Nem kell külön program a tápanyag-gazdálkodási terv elkészítésére, ez is része a rendszernek, mint ahogy az egész szoftverre igaz, hogy a rendszer mindenki számára ugyanazt a maximumot nyújtja.

A szántóföldi kultúrákon és ültetvényes, vagy állandó kultúrákon gazdálkodóknak és nem utolsó sorban az állattartóknak nagy könnyítés lehet az ARASZ, hiszen a szarvasmarha-állomány ENAR listából történő importálásának lehetősége, sok-sok óra, nap megtakarítást eredményez a munkájukban.

Rengeteg hasznos lista és kimutatás hívható le a rendszerből az ARASZ döntés támogatást nyújt a precíziós gazdálkodás területén is és talán a legfontosabb, hogy egy adattal csak egyszer kell dolgoznunk. Jó példa egy trágyázás rögzítése, ami azonnal bekerül a folyamatos műveleti naplóba, a trágyázási naplóba, és automatikusan felkerül az összesítő lapokra! Egy adatbevitellel elkészül a web-en, a nitrát jelentés, és legenerálható a gazdálkodási napló. Az ARASZ-ban elérhető földterület nyilvántartó modulnak köszönhetően vezethető a gázolaj nyilvántartás és természetesen itt is kinyerhető az ANYK-ba beadandó xml.

Az ügyfeleinkkel kialakított komoly szakmai kapcsolat az egyik legfontosabb pillére a szolgáltatásnak. Ez mindenki számára előnyös. Bíznak a szoftverünkben, és bíznak az ahhoz kapcsolódó támogatásban. Azonnal (pár órán belül) reagálunk a feltett kérdésekre, meghallgatjuk ügyfeleink fejlesztési elképzeléseit és lehetőség szerint beillesztjük az éves fejlesztési tervünkbe.

Ki kell emelni, hogy az ARASZ szoftvert nem kell heteken át tanulni, nem kell oktatásra és továbbképzésre járni, a használata könnyen és gyorsan elsajátítható, logikus felépítése és átláthatósága miatt, illetve az állandó frissülő, rendkívül jól kezelhető dokumentációnak köszönhetően!

Az ARASZ rendszerben web-es felületen dolgozunk, nem kell rendszergazda, vagy informatikus csapat a szoftver mellé, mivel sem telepíteni, sem menteni nem kell az adatainkat!

A fent részletezett sokoldalúság, és egyszerűség mellett, a segítőkész támogató csapat is az ARASZ mellett szól!

Ha felkeltette a szoftver az érdeklődését, több információt is talál a www.arasz.hu oldalon.


 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.