2022.05.24., kedd , Eszter, Eliza

Agrárinformatika

2021. október 04. hétfő • 11:11

Farm-menedzsment, nitrát adatszolgáltatás, WEB-GN….az ARASZ a megoldás!

Segítene, ha az adatszolgáltatások terhének jelentős részét levennék a válláról?

Gazdálkodók és szaktanácsadók egyaránt gondterhelten tekintenek az előttünk álló decembertől, április-májusig tartó adminisztrációs kötelezettségekre, a rengetegnek tűnő ezzel járó munkára, a jogszabályoknak való megfelelésre.

A Gazdálkodási napló vezetése, szinte mindenki számára kötelező, az ARASZ agro-adminisztrációs  szoftvert használók már tudják, hogy mindez mennyire gyorsan egyszerűen és precízen teljesíthető feladat. A WEB-GN beadása a nitrát adatszolgáltatás - amiben az ország jelentős része érintett - sokaknak okoz fejtörést, de tapasztalatunk és ügyfeleink visszajelzése alapján, bátran mondhatjuk, hogy ma már kivételt képeznek az ARASZ rendszert használók. Ők nyugodtan várhatják a határidőket, hiszen aki a gazdálkodási naplót ebben a szoftverben vezeti, pár kattintással kinyerheti a NITRÁT adatszolgáltatáshoz vagy éppen a WEB-GN-hez szükséges ANYK-ba benyújtandó xml fájlokat!

Bárki számára megoldás lehet az ARASZ. A legbonyolultabb, sok-sok táblával rendelkező gazdaságok is nagyon gyorsan és precízen elkészíthetik az adatszolgáltatásokat, hiszen nem kell a táblákat kézzel bevinnünk, elég az egységes kérelem Excel-t feltölteni a rendszerbe, ami után rögtön indulhat a munka. Nincs bonyolult procedúra az adatok feltöltésére és egy új gazdálkodási év indítására. Szinte semmit nem kell manuálisan begépelni, nem kell a blokkazonosító változásokat figyelni, AKG-s ügyfelek esetében nem kell a KET azonosítókat felvinni. Ez már önmagában több óra munkaidő-megtakarítást jelent!

A műveleteket (agrotechnika – permetezés – trágyázás) nem kell egyesével rögzíteni, össze lehet fogni táblákat, kultúrákat, növényvédő szereket, mindezzel hihetetlenül felgyorsítva a munkát. Permetezések rögzítésekor az ARASZ-ban automatikusan létrejönnek a szükséges táblákon a növényvédelmi megfigyelések.

Nem kell külön program a tápanyag-gazdálkodási terv elkészítésére, ez is része a rendszernek, mint ahogy az egész szoftverre igaz, hogy nincsenek külön fizetendő modulok, a rendszer mindenki számára ugyanazt a maximumot nyújtja.

Az állattartó gazdálkodóknak nagy könnyítés lehet az ARASZ, hiszen a szarvasmarha-állomány ENAR listából történő importálásának lehetősége, sok-sok óra, nap megtakarítást eredményez a munkájukban.

Rengeteg hasznos lista és kimutatás hívható le a rendszerből, és talán a legfontosabb, hogy egy adattal csak egyszer kell dolgoznunk. Jó példa egy trágyázás rögzítése, ami azonnal bekerül a folyamatos műveleti naplóba, a trágyázási naplóba, és automatikusan felkerül az összesítő lapokra! Egy adatbevitellel elkészül a web-en, a nitrát jelentés, és legenerálható a gazdálkodási napló. Az ARASZ-ban elérhető földterület nyilvántartó modulnak köszönhetően vezethető a gázolaj nyilvántartás és természetesen itt is kinyerhető az ANYK-ba beadandó xml.

Kialakítottunk az ügyfeleinkkel egy komoly szakmai kapcsolatot, ami mindenki számára előnyös. Bíznak a szoftverünkben, és bíznak az ahhoz kapcsolódó támogatásban. Azonnal (pár órán belül) reagálunk a feltett kérdésekre, meghallgatjuk ügyfeleink fejlesztési elképzeléseit és lehetőség szerint beillesztjük az éves fejlesztési tervünkbe.

Nagyon fontos, hogy az ARASZ szoftvert nem kell heteken át tanulni, nem kell oktatásra és továbbképzésre járni, a használata könnyen és gyorsan elsajátítható, logikus felépítése és átláthatósága miatt, illetve az állandó frissülő, rendkívül jól kezelhető dokumentációnak köszönhetően!

Nem kell rendszergazda, vagy informatikus csapat a szoftver mellé, mivel sem telepíteni, sem menteni nem kell az adatainkat!

A fent részletezett sokoldalúság, és egyszerűség mellett, a segítőkész támogató csapat is az ARASZ mellett szól!

Ha felkeltette a szoftver az érdeklődését, több információt is talál a www.arasz.hu oldalon.

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.