2021.09.18., szombat , Diána

Agrárinformatika

2017. szeptember 20. szerda • 08:40

Megkezdte működését a Halászati Információs Rendszer

Az eddigi statisztikai jelentések és lekérdezhető adatbázisok mellett elindította térképi adatszolgáltatását is az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI).

A Halászati Információs Rendszer (HALir) az „Állami halgazdálkodási feladatok támogatása” fejezeti kezelésű előirányzat részeként a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával jött létre (projektazonosító: HHgF/867/2016) – közölte az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) kedden.

Első lépésként egy olyan, nagyrészt nyilvános geoportál kialakítására került sor, melyen az AKI által az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP 1249) keretein belül gyűjtött haltermelési adatok jelennek meg. Az információk a halastóval és intenzív haltermelő üzemmel rendelkező természetes és jogi személyek adatait tartalmazzák, adatvédelmi okok miatt egyéni termelési adatok nem jeleníthetők meg. A megyei, illetve régiós aggregált adatok akkor jeleníthetők meg, ha legalább 3 adatszolgáltatótól rendelkezésre áll adat.

A rendszer hatékony tájékoztatási célokat szolgál az előre definiált tematikus térképi rétegeken keresztül. Ezen felül a telephelyek adataiból készített aggregált adatok is lekérdezhetők. Jelenleg a 2014–2016-os évekre bejelentett adatok kerültek feldolgozásra.

agrotrend.hu / AKI

Fotó: Pixabay

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.