2022.07.07., csütörtök , Apollónia

Fenntarthatóság

2016. augusztus 11. csütörtök • 12:13

25 mázsányi ponttyal több van a Balatonban

Tegnap két helyszínen összesen 2520 kg háromnyaras pontyot telepített a Balatonba a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.. A balatonakali helyszínen a telepítés mellett előadást is tartottak a helyi horgásztábor ifjai számára.

Balatonalmádiban a helyi horgász egyesület tanyájánál kezdték a haltelepítést, ahol 1516 kg háromnyaras pontyot engedtek a Balatonba.

Majd ezt követően Balatonakaliban folytatódott a telepítés. A Balatonakali és Vidéke Sporthorgász Egyesület által szervezett "Halihó" horgásztábor résztvevői csillogó szemmel figyelték, ahogyan az 1004 kg-nyi háromnyaras ponty becsúszdázik a Balatonba.

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. támogat minden olyan rendezvényt, amely a fiatalokkal igyekszik megismertetni és megszerettetni a horgászatot, vagy törekszik a már meglévő ismeretek elmélyítésére. 

Az ifjú horgászpalánták a Balaton ökológiáján keresztül a halgazdálkodás elemeivel a haltermelés, haltelepítés és halőrzés hármas pillérével ismerkedhettek, majd következett egy pergető horgász bemutató.

agrotrend.hu / balatonihal.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.