2023.02.02., csütörtök , Karolina, Aida

Fenntarthatóság

2021. augusztus 19. csütörtök • 12:01

32 csapat mérkőzik az Országos Fakitermelő Versenyen

Egy év kényszerű szünetet követően, 2021. augusztus 28-án, Bükkzsércen ismét megrendezik a STIHL Fakitermelő Versenyt. A Stihl Kft. 30 éves fennállását jubiláló eseményre a 2019-es országos döntő csapatai kaptak meghívást, valamint a regisztrációs időszakban jelentkezők is sorompóba állhatnak.

Az idén 30 éves fennállását ünneplő Andreas Stihl Kereskedelmi Kft. immár húsz éve, 2001-ben szervezte országos bajnoksággá a fakitermelő versenyeket, amelyek versenyszámai a fakitermelés során végzett feladatok gyors, pontos és biztonságos végrehajtását modellezik.

fotó: pxfuel.com

A Bükkzsérci Falunappal és a Regionális Vadásznappal egyszerre tartott jubileumi verseny két számból áll: a fakitermelés részfeladatait tartalmazó kombináltból és a motorfűrész-szerelésből. A különleges alkalomból szervezett eseményen a 2019-es országos döntő csapatai, valamint a most lezárult regisztrációs időszakban jelentkezettek vesznek részt, így összesen 32, egyenként négy főből álló csapat méri össze tudását, erejét 2021. augusztus 28-án, 10 órától a Miskolctól 30, Egertől pedig 25 kilométerre, a Bükki Nemzeti Park déli határán fekvő Bükkzsércen.

A versenyen minden csapat kétszer hajtja végre az adott versenyszámot. A kombinált az erre a célra kialakított, 20 méter széles pályán, a szerelés pedig elkülönített helyen, szerelőasztalokon zajlik. Az eredményhirdetés várhatóan 16 órakor lesz. A részletes programmal kapcsolatos további információk a fakitermeloverseny.hu oldalon olvashatók.

agrotrend.hu / stihl.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.