2020.05.28., csütörtök , Emil,Csanád

Fenntarthatóság

2019. október 15. kedd • 14:08

A klímaváltozás feladatát nem lehet tovább halogatni

A 21. század legnagyobb kihívása a globális klímaváltozás. Ennek jegyében indít előadássorozatot a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Közép-Európa Klub közösen. Az első előadás kedd délután 17 órakor lesz a Hattyúházban.

A Zöld könyvtári esték címmel induló új, ismeretterjesztő előadássorozat felkért előadói arra vállalkoznak, hogy a klímaváltozással kapcsolatos kérdésekre a hazai és külföldi kutatási eredmények, valamint saját kutatási eredményeik alapján válaszoljanak - írja a baon.hu.

A létezés biztosítása az ökoszisztéma természetes védelme is egyben - fotó: pixabay.com

A globális klímaváltozás ugyanis veszélyt jelent az emberiségre és egész világunkra. Jelentős erőfeszítésekre van szükség ahhoz, hogy elkerüljük az éghajlat-károsító magatartást és hatékony stratégiákkal alkalmazkodjunk a klímaváltozás körülményei­hez.

Ám ahhoz, hogy az emberiség meg tudjon felelni e próbatételnek, mindenkinek részt kell vállalnia. A feladat nagy, de nem olyan nagy, hogy cselekvésünk és önmérséklésünk által semmi ne legyen helyrehozható – olvasható az előadássorozat ajánlójában.

A szervezők szerint a klímavédelem feladatát nem lehet tovább halogatni: célja az emberhez méltó létezés globális biztosítása és a természetes ökoszisztéma védelme.

Ahhoz, hogy sikeresen részt vállalhassunk a klímavédelemben, és hatékonyan alkalmazkodhassunk a klímaváltozás körülményeihez, mindenkinek törekednie kell a szükséges ismeretek megszerzésére.

Ehhez kíván segítséget nyújtani az ismeretterjesztő rendezvénysorozat, melynek első előadója dr. Varga Zoltán, Széchenyi-díjas ökológus lesz, aki Klímajelleg és klímaváltozás a Kárpát-medencében – tények és kérdések címmel tart előadást kedden a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

agrotrend.hu / baon.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.