2022.05.26., csütörtök , Fülöp, Evelin

Fenntarthatóság

2019. november 27. szerda • 16:46

A napenergia felhasználása komoly szerepet kap a jövőben

Jelentős szerepet kap a napenergia hasznosítása a hazai energia- és klímapolitikában a jövőben – mondta Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a X. Szolár Konferencián.

Hangsúlyozta, hogy a véglegesítés alatt álló új nemzeti energiastratégia kiemelt célja az ország energiafüggetlenségének erősítése - írja a hirado.hu.

fotó: pxhere.com

Az államtitkár a jövőkép négy legfontosabb pontjaként említette a fogyasztók központi szerepét az energiastratégiában, az energiaellátás biztonságának erősítését, az energiaszektor klímabarát átalakítását, valamint gazdaságfejlesztési jelentőségű innovációs lehetőségeit.

Kaderják Péter előadásában felhívta a figyelmet arra, hogy mind a négy ponthoz szorosan kapcsolódhat a napenergia hasznosítása.

Az államtitkár kiemelte, hogy a tervek szerint a karbonsemleges (nukleáris és megújuló alapú) hazai áramtermelés részaránya eléri majd a 90 százalékot 2040-re a jelenlegi 60 százalékról.

agrotrend.hu / hirado.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.