2022.12.09., péntek , Natália

Fenntarthatóság

2020. április 22. szerda • 15:11

A nemzeti parkok is megemlékeznek a Föld Napjáról

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság az idei évben hagyományos Föld Napi rendezvény helyett egy digitális tanösvény bemutatóval és interaktív feladatokkal készült a jeles nap alkalmából.

A Föld Napját 175 országban ünneplik. A kezdeményezéshez Magyarország 1990-ben csatlakozott. A Föld Napja alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti erőforrásainak végességére, környezetünk megóvásának fontosságára, az élővilág változatosságának megőrzésére - írja a Kőrös-Maros Nemzeti Park.

fotó: KMNP

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” Így hangzik a Föld Napja mozgalom egyik jelmondata. Évről évre egyre többen érzik úgy, hogy legalább megpróbálják és neki látnak környezetük zöldítéséhez, így például környezetbarát szerekre váltanak, több helyi terméket vásárolnak, fát ültetnek, vagy éppen elkezdenek komposztálni.

A dévaványai Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont mellett háromállomásos, a komposztálás folyamatát bemutató tanösvényünk épült a tavalyi év során.

A tanösvény első állomásán a komposztálás jelentőségét ismerhetitek meg és megtudhatjátok, hogy komposztálással mennyivel csökkenthető a keletkező háztartási és kerti hulladék mennyisége.

A második állomáson megtudhatjátok, hogyan is kell helyesen komposztálni, milyen lépések szükségesek a megfelelő minőségű komposzt készítéséhez. A harmadik állomáson pedig kiderül, hogy mit is lehet a komposztra rakni.

A későbbi látogatásotokig a tanösvény anyagait és egy kiegészítő interaktív feladatsort találtok itt: https://learningapps.org/watch?v=p58owx40320

agrotrend.hu / Kőrös-Maros Nemzeti Park

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.