2021.09.27., hétfő , Adalbert

Fenntarthatóság

2021. július 27. kedd • 12:56

A pályázati támogatások a hazai mezőgazdaság jövőjét adják

Újabb pályázati forrás nyílt meg a mezőgazdasági termelők előtt. Hétfőtől lehet benyújtani a kérelmeket a Mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatása elnevezésű pályázati felhívásra.

– A kormány által több mint háromszorosára emelt vidékfejlesztési forráskeretnek köszönhetően a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 100 milliárd forint – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

fotó: pixabay.com

A gazdák szántóföldi és kertészeti tevékenység végzéséhez szükséges eszközökre, gépek beszerzésére pályázhatnak, így többek között a pályázati programban támogatják a precíziós gazdálkodáshoz szükséges és arra alkalmas traktorok, betakarítógépek, munkagépek, infokommunikációs eszközök vásárlását, a meglévő traktorok, munkagépek „felokosítását” is.

Nagy István kiemelte, a magyar agráriumban új támogatási célként jelenik meg a precíziós gazdálkodási technológiák elterjesztésének támogatása, ami az elkövetkező években alapvetően átalakítja a hagyományos termelési módokat, döntő fontosságú a nemzetközi versenyképesség fejlesztésében és a környezeti értelemben is minél fenntarthatóbb, erőforrások használatát optimalizáló termelés előmozdításában. A miniszter hozzátette, a beruházások költségeinek felét fedező, vissza nem térítendő támogatás maximális mértéke 250 millió forint lehet. A forrásra mezőgazdasági termelők pályázhatnak. A pályázati felhívás részletei a www.palyazat.gov.hu oldalon megismerhetők.

agrotrend.hu / delmagyar.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.