2022.05.29., vasárnap , Magdolna

Fenntarthatóság

2021. október 26. kedd • 13:34

Behajtási ünnep a Hortobágyon

A Hortobágy egyik legjelesebb ünnepén az Agrotrend Csoport ügyvezető-tulajdonosa Mátrai Zoltán, Jakab Istvánt a Magyarország Legszebb Birtoka díj fővédnökét valamint Storbik Ákost, a Magyarország Legszebb Birtoka díj idei fődíjasát a Hortobágyi Nonprofit Kft. igazgató-helyettesét kérdezte.

A behajtási ünnepnek a Magyarország Legszebb Birtoka díj idei fődíjasa és kategóriagyőztese a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. volt az egyik házigazdája. A nagyszámú közönséget vonzó látványos rendezvényen ökrös fogat, pusztaötös, bivalyfogat, szekérbemutató és számadó juhászok sokasága nyűgözte le a vendégeket.

- Nem mindennapi látványosság, amit itt láthattunk, kérdezem Jakab István elnök urat, a Magyarország Legszebb Birtoka díj fővédnökét.

Igen és büszke vagyok én is arra, hogy a Magyarország Legszebb Birtoka díj méltó helyre került! Az a látvány és az az állatállomány amit itt látunk az egy csoda, a múlt értékei pedig a jövőnket is jelképezik!

- Mióta kerül megrendezésre ez a színvonalas esemény itt a kilenclyukú híd mellett?

2004 óta, tehát idén immáron 17 éve kerül sor erre. Korábban is megvolt ennek a hagyománya több rendezvény keretében, majd ezek lettek egyesítve eben a behajtási ünnepben.

- Sikeres és látványos ünnepség volt, nagyon sok résztvevővel! Elnök úr te a versenyen kifejezetten lobbiztál a hortobágyi cég érdekében…

A szívem és a gyerekkorom is idehúz, itthon érzem magam is. A Hortobágy a magyarság közös nemzeti kincse és dicséretet érdemel az, aki ezt őrzi, ápolja   és bemutatja. Ezért is örültem a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. fődíjának. A génállomány és a génbank mellett a magyarságtudatunknak is fontos.

- A műsorban a számadó pásztorok és az ő mély tudásuk volt rám nagy hatással…

Valóban, ők teljesen a magukénak érzik az állatokat és azt a hagyományt is amit képviselnek. Ezt követően a téli időszak már egy kissé csendesebb lesz számunkra. A lovakat és a ménest bemutató rendezvények következnek.

- Érdekes eseményeknek és programoknak tehát nem lesz híján a Hortobágy télen sem, ezért mindenkit csak arra bíztatunk, hogy látogasson el Magyarország e szép tájára és a Nagycsárdába! Büszkék vagyunk rátok és köszönjük a beszélgetést!

agrotrend.hu

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.