FÓKUSZBAN

Először Magyarországon a szakmák Európa-bajnoksága

Először Magyarországon a szakmák Európa-bajnoksága

A EuroSkills Budapest 2018 versenyen Európa legfelkészültebb ...

Az amerikai gazdák aggodalmai

Az amerikai gazdák aggodalmai

Nyáron Donald Trump kereskedelmi vitáitól volt hangos

Második alkalommal adtuk át az Agrofotó díjakat

Második alkalommal adtuk át az Agrofotó díjakat

A mezőgazdaság témakörében meghirdetett fotópályázat

Fenntarthatóság

2018. április 05., csütörtök • 12:20

Erdészeti gépekkel támogatják az erdélyi magyar nyelvű erdészképzést

Világszínvonalú termékekkel teszik korszerűbbé az erdészeti szakképzést Csíkszeredában.

A szülőföldön való megmaradás és boldogulás egyik fundamentuma a napjaink kihívásainak megfelelő, minőségi, anyanyelvi szakoktatás. A Földművelésügyi Minisztérium (FM) – szakmai partnereivel együtt – ezért támogatja évek óta a csíkszeredai Venczel József Szakközépiskolát, az egyetlen erdélyi magyar tannyelvű erdészeti középfokú szakképzési intézményt - tájékoztatott közleményében az agrártárca.

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter két éve erdésztechnikusok számára adott át szakmai tankönyvcsomagot, tavaly pedig az erdészeti szakmunkás- és kertészeti képzés számára nélkülözhetetlen tankönyveket juttattak el az intézménynek az Országos Erdészeti Egyesülettel és a Herman Ottó intézettel együttműködve.

Az agrártárca és partnerei ezúttal korszerű erdészeti kéziszerszámokkal, motorfűrészekkel és fűkaszákkal, munkavédelmi felszerelésekkel, valamint speciális oktatóanyagokkal segítik a minőségi szakoktatást.

fotó: Mőcsényi Miklós, FATÁJ Online

A 150 éves Országos Erdészeti Egyesület elkötelezett a Kárpát-medencében élő magyarsággal való kapcsolattartásban, ezért is állt újra készségesen a kezdeményezés mellé, és modern STIHL termékeket adományozott az iskolának. A Kárpát-medencei Erdészek, Vadászok, Természetjárók Alapítvány pedig a szintén világszínvonalú Husquarna gyár azonos termékeivel teszi korszerűbbé az erdészeti szakképzést Csíkszeredában – mondta el az ehhez kapcsolódó szerdai sajtótájékoztatón Ugron Ákos Gábor, az FM állami földekért felelős helyettes államtitkára.

Bálint Gabriella, a Venczel József Szakközépiskola igazgatója hangsúlyozta:

ilyen segítséget máshonnan nem kapott volna az iskola, ráadásul a támogatásoknak máris kézzelfogható előnyei mutatkoznak meg az oktatás minőségében, így sikerült például újra elindítani a hiánypótló erdészeti szakmunkásképzést is.

A támogatásban résztvevők reményüket fejezték ki, hogy a szakmai és emberi kapcsolattartás, a segítségnyújtás továbbra is fennmarad, ezzel is elősegítve a szülőföldön való megmaradást, boldogulást.

agrotrend.hu / FM

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.