2022.12.07., szerda , Ambrus

Fenntarthatóság

2022. november 24. csütörtök • 07:57

Gigantikus ragadozókat fogtak az ohati tavon

Nemrég kifogtak egy 90 és egy 65 kilogrammos harcsát az ohati horgásztóból. A kapás mindenki számára nagy meglepetést okozott.

A november 12-én, szombaton megtartott pecás találkozón Ohaton a résztvevők 21 darab harcsát fogtak. A két legnagyobb egy 90 kilós és egy 65 kilós példány volt, az előbbit ultralight felszereléssel akasztották, és több mint egy órán át fárasztották. Nagyon sok 15-20 körülit fogtak, és akasztottak nagyokat is, amelyek sajnos elmentek. Amikor ebben az 1,20-as vízben a gumi után egy-egy ilyen 80-90 kilós elindult, akkor aztán mindenki meglepődött egy pillanatra – nyilatkozta a Pecaverzumnak Zalkodi András, aki rövid idő leforgása alatt több horgászt is hozzásegített ahhoz, hogy megfogja élete legnagyobb harcsáját.

Ohaton él egyébként az ország minden bizonnyal legnagyobb harcsája, egy 280 centisre becsült ragadozó, amelyet tavaly novemberben már megpróbáltak kifogni, de a 2,5 órás küzdelem ellenére sem tudták végül kiemelni a vízből, a hal végül meglépett az utolsó pillanatban.

agrotrend.hu / Index

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.