2020.02.25., kedd , Mátyás

Fenntarthatóság

2018. június 12. kedd • 13:29

Harcsaivadékok ezreit engedték el a Duna több szakaszán is

A HVDSZ harcsatelepítést tartott a múlt héten. Jelentős mennyiségük meg fog maradni, készen arra, hogy évek múltán ők legyenek a dunai csúcsragadozók.

A 15 ezer darab előnevelt harcsaporontyot hűtött oxigén­zsákban hozták el a tenyésztőtől, ezresével csomagolva - számolt be a Dunaújvárosi hírportál. A zsákok épségben megérkeztek Százhalombattára, ahol behajóztak belőlük ötöt, az apróságokat a battai szakasz harcsák számára kedvező limányos élőhelyek szélvizeibe helyezték ki. A következő öt zsákot Ercsiben rakták a hajóba, és Adonyig mindkét part megfelelő helyeire eresztették szét a csöppségeket.

fotó: HVDSZ

Adonyban behajózott a maradék állomány, ezen ivadékokat Adony, Kulcs, Rácalmás térségében engedték a folyóba.

Valamennyi kisharcsa túlélte eddigi élete leghosszabb utazását, és elfoglalta helyét a dunai ökoszisztémában. Igaz, hogy az apróságokból sokan áldozatul esnek a következő időkben a ragadozóknak, de jelentős mennyiségük meg fog maradni, készen arra, hogy évek múltán ők legyenek a dunai csúcsragadozók.

A telepítést a HVDSZ halászati őrszolgálat négytagú csoportja végezte. Nagy örömmel és odaadással, hiszen a dunai telepítés mindig egy ünnep, különösen, ha ilyen nemes halakról van szó.

agrotrend.hu / duol.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.