2022.06.29., szerda , Péter, Pál

Fenntarthatóság

2020. január 24. péntek • 17:19

Helyben hasznosítják a csapadékvizet

TOP-os pályázaton 65 millió forintot nyert Kétegyháza önkormányzata a csapadékvíz csatornahálózatának fejlesztésére. A projekt átadóünnepségét csütörtökön tartották a polgármesteri hivatalban.

Az eseményen Dr. Rákócziné Tripon Emese polgármester kiemelte, a beruházással csökkentették a település területén a belvíz és az egyéb helyi vízkárok előfordulását. Emellett a csapadékvizet helyben hasznosítják - írja a beol.hu.

fotó: pixabay.com (illusztráció)

A projekt keretében belvízi elvezetési rendszert építettek ki a Damjanich, Rákóczi, Kossuth, Zrínyi utcákban. A fejlesztés 2135 folyóméter csapadékcsatornát foglalt magában. A hálózat alkalmas a mélyebben fekvő, kritikus elöntési helyeken felhalmozódó csapadékvíz elvezetésére.

Jó hatásfokú, szemléletformáló akciókkal elérhetik, hogy a lakosok megismerjék a csapadékvíz helyben tartásának fontosságát, az ehhez kapcsolódó gyakorlati megoldásokat.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és Szebellédi Zoltán, a megyei önkormányzat alelnöke kitért arra, hogy a lakosságot érintő fejlesztéseknek köszönhetően egyre élhetőbb település Kétegyháza.

agrotrend.hu / beol.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.