2022.06.29., szerda , Péter, Pál

Fenntarthatóság

2021. szeptember 23. csütörtök • 12:15

Hódmezővásárhelyen nyitja meg kapuit az agrárkiállítás

Ma nyitja meg kapuit Hódmezővásárhelyen a 28. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok, az OMÉK társrendezvénye, a vidék legnagyobb mezőgazdasági kiállítása. Nyitástól zárásig jelen lesz a kormányhivatal is, személyes ügyintézésekre is lehetőség nyílik.

– Régi hagyományt követve a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal ismét kitelepül az állattenyésztési napokra – mondta a rendezvény kiállítási helyszínén, a kormányhivatal sátrában a szerdai sajtótájékoztatón Juhász Tünde kormánymegbízott. – Nem túlzás azt állítani, hogy Csongrád-Csanád megyében nincs olyan mezőgazdasági termelő, agrárvállalkozás, aki ne kerülne kapcsolatba a kormányhivatallal. Számos olyan hatósági területünk működik, részben a kötelező adminisztráció kapcsán, részben a támogatási lehetőségek okán, amelyek segítik az agrárvállalkozások munkáját.

A „G” szektorban csütörtöktől szombatig 9-től 18 óráig az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály, az Agrárügyi Főosztály, valamint a Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztály munkatársai is kint lesznek a rendezvényen.

– Arra bíztatok mindenkit, hogy kérdéseikkel forduljanak kollégáinkhoz, akik készséggel adnak felvilágosítást az adott szakterületeken belül – hangsúlyozta Juhász Tünde.

A Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztály munkatársai a laikus, nem szakmabeli látogatóknak is szolgálnak majd érdekességekkel.

Lehetőség lesz környezet- és természetvédelmi totók kitöltésére, és az ökolábnyomukat is megmérhetik.

Aki kíváncsi, milyen nyomot hagy az életvitelével a világban, a szakemberek segítségével ki tudja számítani. – Fontosnak tartjuk, hogy a kormányhivatal minden olyan rendezvényen megjelenjen, ahol közelebb tudjuk vinni a hatósági feladatellátást az ügyfelekhez – emelte ki Juhász Tünde.

Az állattenyésztési napokon, a kormányhivatal sátránál jelen lesz a kormányablakbusz is. A mobil ügyfélszolgálatot bárki igénybe vehetik.

agrotrend.hu / delmagyar.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.