2022.10.02., vasárnap , Petra

Fenntarthatóság

2021. július 05. hétfő • 16:11

Ismerjük meg a Dél-Alföld jellemző halait a Körösvölgyi Állatparkban!

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjának látogatóközpontjában kialakított akváriumrendszerben a környék víztereire jellemző halfajok tekinthetők meg.

A Tisza, a Körösök, a Maros és a Hortobágy-Berettyóvizei rendkívül gazdag és változatos vízi élővilágot rejtenek. A Körös-Maros Nemzeti Park folyóiban, holtágaiban több,mint 60 halfaj fordul elő - írja a Kőrös-Maros Nemzeti Park.

fotó: pixnio.com

A víz alatti világ mindennapjait, a halak viselkedését a Körösvölgyi Látogatóközpont akváriumaiban mindenki megcsodálhatja. A 7000 literes akváriumrendszer három részből áll. Első osztásában az őshonos békés halak, pontyok, vörösszárnyú keszegek, compók, dévérkeszegek, jászkeszegek, domolykók, szivárványos öklék kaptak helyet. A második akvárium a hazai ragadozó halak birodalma. Jelenleg kősüllők és sügérek élnek benne. A harmadik akváriumban a hazánkba idegen földrészekről betelepített, behurcolt halfajok kaptak helyet, úgymint az amur, az ezüstkárász, razbóra vagy a törpeharcsa.

Az akváriumrendszer megjelenésében Szarvas város ikonikus mocsári ciprusait idézi. Térhatású kialakítása miatt a szemlélőnek olyan érzete támad, mintha valóban a ciprusok vízben álló gyökerei közé merülne alá betekintésre. A bemutatott halfajokról interaktív kiegészítő elemek adnak informatív tájékoztatást.

agrotrend.hu / Körös-Maros Nemzeti Park

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.