2022.05.26., csütörtök , Fülöp, Evelin

Fenntarthatóság

2022. január 21. péntek • 09:51

Késik a balatoni nádaratás

Egyelőre esély sincs rá, hogy befagyjon a Balaton vize, ezért nem lehet elkezdeni az elöregedett nádasok aratását, amelyek ráadásul búvóhelyként szolgálnak a környék vadállatainak.

Pedig a nádas megújítása a növénynek és a Balatonnak is jót tenne – nyilatkozta a SONLINE Somogy megyei hírportálnak Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere. Közben az is problémát okoz, hogy egy elvadult nádas remek búvóhely a lakott területen gyakran garázdálkodó erdei állatok számára, hiszen a vadak az autópálya megépítése óta beszorultak a Balaton és az M7-es közé, ezért 

ÁLLANDÓAN VISSZATÉRŐ PROBLÉMA A PART MENTI ÖNKORMÁNYZATOK SZÁMÁRA A LAKOTT TERÜLETEN FELBUKKANÓ VADDISZNÓ, RÓKA, ŐZ. 

Fotó: MTI

Tudjuk, hogy az állatvédők nem tartják jó dolognak a nádaratást, mert megzavarjuk az ott élő állatokat, viszont az sem tartható, hogy a lakott területen éljenek ők is – mondta a Balatoni Szövetség elnökeként is tevékeny polgármester, hozzátéve, hogy évek óta gondot jelent ez, megoldás azonban nincs. 

Zamárdiban is hasonlóak a gondok, nincs jég, nincs aratás, pedig Csákovics Gyula polgármester szerint azért is nagy szükség lenne rá, mert elszennyeződtek a nádasok, a hordalék ott rakódik le, és sok panasz érkezik emiatt a nyaralótulajdonosoktól. 

agrotrend.hu / Index

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.