2023.03.27., hétfő , Hajnalka

Fenntarthatóság

2023. január 28. szombat • 09:57

Két új magyarországi naperőmű kezdett termelni

A MET energiavállalat új beruházásai bekapcsolódtak a megújuló energiatermelésbe.

Befejeződtek a MET Gerjen Solar Park (Tolna vármegye, a Paksi Atomerőmű mellett) és a MET Söjtör Solar Park (Zala vármegye) építési munkálatai, a naperőművek megkezdték kereskedelmi üzemüket - jelentette be a cég, írja az Infostart. A beruházások összesen 170 hektárnyi területen valósultak meg a két magyarországi településen, ahol közel 180 ezer napelemet telepítettek.

A napelemparkok újonnan telepített nagyfeszültségű alállomásokon keresztül csatlakoznak az elektromos hálózathoz. A MET Gerjen Solar Park 51 megawatt (MWp) kapacitású és a MET Söjtör Solar Park 45 MWp kapacitású napelemparkok üzembe helyezése több szakaszban történt. A két erőmű mintegy 50 ezer háztartás fogyasztásának kiszolgálására elegendő zöldáramot termel, a legmodernebb technológiát alkalmazva.

Fotó: pixabay.com

Lehőcz Balázs Gábor, a MET megújuló eszközök divíziójának ügyvezető elnöke a közleményben hangsúlyozta, a MET megújuló energiaforrásokra vonatkozó bővítési stratégiájának célja, hogy portfóliója 2026-ra elérje a 2 gigawatt (GW) beépített kapacitást, és ezáltal a vállalat aktív szerepet játsszon az európai energiaátmenetben. Ennek részeként az elmúlt évben négy új országban - Spanyolországban, Olaszországban, Lengyelországban és Romániában - sikerült belépni a megújuló energiaforrások piacára.

Agrárállások
  • Legfrissebb állásajánlatok
Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.