2022.08.16., kedd , Ábrahám

Fenntarthatóság

2022. július 07. csütörtök • 07:35

Kisebb vaddisznó kondát fotóztak a Balatonban

Fürdőzők kaptak lencsevégre néhány önfeledten mártózó vaddisznót a Balatonban. Az állatok egy balatonmáriafürdői strand közelében kocogtak át a lejáró előtt.

Naplemente idején kellemes kikapcsolódásnak ígérkezik egy séta a mólon, megcsodálni a békés Balatont. Ezúttal azonban a turisták nem csak a lenyugvó nap narancsos fényében tündöklő Balatont nézhették csak meg, hanem egy a vízen átügető vaddisznócsapatot is.


Fotó: Hetényi Dávid

A jószágokat egy arra járó turista le is fotózta, a jól elkapott pillanatot fel is töltötte egy közösségi csoportba.

Az állatok nem voltak szégyenlősek, hiszen az őket néző emberektől nem zavartatva folytatták útjukat a nádas rejtekébe.

A Balatonnál - élő víz lévén - nem ritka vendégek a vadon élő állatok. Legutóbb a rendőrség drónnal segített a Balaton Felvidéki Nemzeti Park munkatársainak az állatok tartózkodási helyének feltérképezésében. Arról pedig már többször beszámoltunk, hogy a nyaralókhoz is be-be térnek a szarvasok, őzek, s olyan is volt, hogy a vaddisznók riogatták a járókelőket.

Úgy tűnik a vaddisznók ebben az időszakban rendszeresen felkeresik a strandot, a fenti videó majdnem napra pontosan tíz éve készült, amikor a vízirendőrök egy kimerült vaddisznót mentettek ki a tóból.

A Balatoni Szövetség évek óta küzd azért, hogy megoldást találjon a problémára. S továbbra is csak a szándék van, no meg a probléma, ami évről-évre előjön.

agrotrend.hu / Sonline

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.