2022.12.07., szerda , Ambrus

Fenntarthatóság

2022. november 24. csütörtök • 11:57

Körbefűrészeltek egy nyolcvanéves tölgyfát a csopaki strandon

Megrongálták Csopak 25 millió forintot érő idős tölgyfáját. A falu polgármestere a közösségi médiában kér segítséget az elkövető felkutatásához.

Körbefűrészelték a csopaki strand nyolcvanéves tölgyfáját – számolt be a település polgármestere Facebook-oldalán.

Ambrus Tibor bejegyzésében azt írta, a fa értéke a Magyar Faápolók Egyesületének számítása szerint több mint 25 millió forint. A rongálás miatt az önkormányzat feljelentést tett, valamint 250 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlanak fel annak, aki segít a felvételeken szereplő férfi azonosításában.  A felháborodás nem egészen jó szó arra, amit egy jó érzésű ember ennek láttán érez.

Fotó: Facebook

Értetlenség, undor, fájdalom borítja el az értelmetlen, önző pusztítás láttán. És persze reménykedünk, hogy ilyenkor is lesznek harcias természetvédők! Hogy nem csak addig tart a természet védése, ameddig nem zavarja a kilátást egy fa! Hogy nem csak addig vagyunk természetvédők, amíg nem ütközik az egyéni érdekeinkkel a természetvédelem – fogalmazott posztjában a polgármester, hozzátéve: „Nemcsak jogi és anyagi értelemben szeretnék az elkövetőt elszámoltatni, hanem erkölcsi értelemben is.” 

agrotrend.hu / Index

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.