2022.12.01., csütörtök , Elza

Fenntarthatóság

2016. október 30. vasárnap • 13:24

Lehetséges a kettős kamarai tagság

A vadászkamarai törvény megváltozása kapcsán felmerült a kettős, vadász- és agrárkamarai tagság léte is. A duplikáció csak speciális esetben áll fenn.

Néhány napja fogadta el az Országgyűlés a vadászkamarai törvény módosítását, amely többek között úja kötelezővé teszi a kamarai tagságot a vadászok számára. A döntésről a nak.hu, az előzményekről pedig a NAKlap is beszámolt. A jogszabályváltozás kapcsán a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarát az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) több tagja is megkereste a következő kérdéssel: számára kötelező-e a NAK-tagság?

A NAK álláspontja szerint kettős tagsági viszony speciális esetben áll fenn. A Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamaráról szóló 2012. évi CXXVI. törvény ugyanis rögzíti, hogy nem keletkezik agrárkamarai tagság, ha az érintett személy vagy szervezet tagja az OMVK-nak vagy más vadászati szakmai szervezet országos vagy területi szervének. Akkor nincs kettős tagság, ha a vadászkamarai tag kizárólag vadászati tevékenységet folytat. De ha más agrárgazdasági tevékenységet is folytat, abban az esetben már nem mentesül a NAK-tagság alól. A vadászkamarai tagság önmagában tehát nem elég a mentesüléshez.

agrotrend.hu / nak.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.